Столица смењен, Звонко Живковић нови селектор "орлића"

Некадашњи фудбалер Партизана Звонко Живковић нови је селектор младе репрезентације Србије (У21), одлучено је на седници Одбора за хитна питања ФСС.

Живковић је на тој функцији наследио Илију Столицу.

Истовремено, за селектора омладинске селекције (У19) изабран је Дејан Бранковић, а кадетска репрезентација (У17) поверена је Радовану Кривокапићу.

Селектори остају Саша Илић, који ће да води бригу о млађим омладинцима (У18), односно Александар Рогић, задужен за репрезентацију до 20 година.

Стојановић:Одлуке на основу професиноналног, не личног става

Наглашавамо да су одлуке о променама селектора донете на основу професионалног, а не личног става. И такав начин функционисања спортског сектора ФС Србије можете очекивати и у будућности", рекао је директор А репрезентације Србије Стеван Стојановић.

Он је Танјугу прокоментарисао промене селектора у млађим категоријама ФС Србије, које је данас усвојио Одбор за хитна питања ФШ, на основу којих су нови селектори Звонко Живковић (У21), Дејан Бранковић (У19) и Радоцван Кривокапић (У17).

"После разговора и консултација са директором млађих категорија Николом Лазетићем донети су предлози о променама селектора које је усвојио Одбор за хитна питања ФС Србије. Што се тиче селекције до 21 године резултати у претходном периоду су били далеко испод очекивања и то је основни разог смене", истакао је Стојановић.

Што се тиче селекција до 19 и 17 година очекујемо да ће са Бранковићем и Кривокапићем имати више шанси да направе очекиване резултате, наводи Стојановић.

"Бранковић је ту селекцију већ водио, од 21 утакмице имао је 19 победа, по један пораз и нерешен резултат. Ту генерацију води практично од инструксторске службе и са њом је обезбедио пласман на заврсни турнир у Белорусији и због Ковида је отказан пре шест месеци. За Кривокапића као бившег фудбалера Звезде и Војводине, уједно и као некадашњег тренера Војводине и већ неко време тренера млађих категорија у Црвеној звезди, сматрамо да може много да помогне овој младој генерацију у такмичарском циклусу који предстоји", истакао је Стојановић.

 

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво