Тебас: Средином маја можемо наставити са свим фудбалским такмичењима

Председник шпанског шампионата Ла Лиге Хавијер Тебас изјавио је да ће сва фудбалска такмичења моћи да буду настављена средином маја.

Тебас је изјавио да је у разговору са председницима Уефе и Премијер лиге, направљен план повратка фудбала у нормалност.

"Мислим да средином маја можемо наставити сва такмичења у Европи. Сва. Зависи, наравно, како ће се пандемија развијати. Може бити пре, може бити касније, али ово је датум који смо одредили као рок", рекао је Тебас у интервјуу за Марку.

Директор Ла Лиге рекао је да фудбалерима не би требало забрањивати тренинге.

"Као и у остатку друштва, сваки пут детектујемо све више инфекција вирусом,  степен заражености је узлазан и тако ће бити бар још две недеље. Фудбал се не разликује од остатка друштва, али ипак, морамо мислити о фудбалерима мало другачије. Они у тренинг центру имају посебан третман, много доктора око њих. Спровели смо тестирања на коронавирус много пре него што је ситуација била алармантна", додао је Тебас.

Први човек шпанског првенства истакао је да није реч само о враћању у нормалу фудбала у тој земљи већ у читавој Европи. 

"Утакмице ће се играти вероватно пред празним трибинама, али се и то може променити, ако дозволе власти свих земаља. Правимо календар за више од 30 различитих такмичења и све мора да се поклопи. Уефа је са нама у овој замисли и покушавамо да решимо сва такмичења. Немогуће је решити проблем и наставити са фудбалом само у Шпанији, ово мора бити заједнички пројекат", изјавио је Шпанац.

"Мислим да фудбалери неће ни размишљати о томе да се одрекну својих одмора. Многи играчи су планирали да играју Европско првенство и са сезоном би завршили 30. јула. Тражимо сценарио који би био сличан том датуму", закључио је Тебас.

четвртак, 23. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара