Читај ми!

Дамјановић пред Кипар: Победа би нам била од великог значаја

Након победе над Украјином на отварању Европског првенства за играче до 17 година на Кипру, ”орлићи” се спремају за други меч који ће се одиграти у четвртак у Ларнаки на стадиону ”Антонис Пападопулос”.

После тренинга опоравка, изабраници селектора Јована Дамјановића вратили су се у пун ритам, а играчима који су извојевали важна три бода у понедељак придружили су се и фудбалери који због повреде или жутих картона нису имали право наступа.

Дамјановић је рекао да је задовољан учињеним, уз констатацију да има простора за напредак након уводног меча:

"Јучерашњи дан смо искористили да анализирамо утакмицу, извучемо поуке и видимо шта је било добро, а шта лоше. Спремамо се за сутра и меч са домаћином турнира. Имали смо тренинг опоравка, док су сада у конкуренцији и играчи који су били повређени или имали жуте картоне. Јако нам је важно да победимо, не само због резултата, већ и како бисмо подигли ниво игре. Знамо ствари у којима можемо бити бољи, има простора за напредак", рекао је Дамјановић.

Кипар као домаћин има велику подршку, а на њиховом првом мечу против Чешке било је присутно близу 6.000 гледалаца. Слична посета се очекује и против Србије.

"Сигурно да ће испуњен стадион и то ће бити права мотивација за наше играче. Једноставно, због тога су почели да играју фудбал, да играју у лепом амбијенту. Ја се надам да ће они искористити ове моменте сада, па да касније кроз каријеру играју на стадионима где има доста публике, јер је то она права драж фудбала", додао је селектор "орлића".

Вељко Милосављевић је похвалио екипу за приступ против Украјине и додао да очекује сјајну атмосферу.

”Против Украјине смо изгледали добро, посебно у том првом полувремену. У другом смо играли дефанзивније, издржали притисак и заслужено славили. Желео бих да похвалим целу екипу, јер смо се држали заједно. Желимо да против Кипра започнемо меч као против Украјине, даћемо све од себе да ту утакмицу победимо и прођемо групу. Пријаће нам добра атмосфера, то јесу њихови навијачи, али сигуран сам да ћемо ми уживати на терену. Не смемо да се опуштамо ни у једном тренутку”, изјавио је Милосављевић.

Утакмица против Кипра почиње у 20.30 по локалном времену, а евентуалном победом Србија би се пласирала у четвртфинале.

недеља, 16. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије