Лош "вечити дерби" на дебију Станковића, Звезда и Партизан без голова

Фудбалери Црвене звезде и Партизана одиграли су нерешено без голова (0:0) у 162. "вечитом дербију", који је обележио 24. коло Линглонг Суперлиге Србије. На стадиону "Рајко Митић" виђена је веома лоша утакмица, пуна прекида, са тек неколико добрих потеза и прилика.

Тренер Звезде Дејан Станковић неће моћи да буде задовољан игром свог тима, али хоће чињеницом да је остао непоражен у свом првом дербију као тренер, док његов колега Саво Милошевић није успео да оствари главни циљ, а то је да смањи бодовни заостатак.

Црвено-бели задржали су 11 бодова предности над највећим ривалом и близу су друге узастопне титуле.

Дуел на нашем највећем стадиону није имао добру атмосферу јер су се навијача Партизана потукли на јужној трибини, а варнице су се пренеле и на терен. Већ у уводним минутима дошло је до кошкања играча, након сукоба Милоша Дегенека и Умара Садика.

Од тог тренутка је виђена испрекидана игра пуна фаулова, оштрих стартова и подмуклих удараца, па је судија Лазар Лукић имао "ватрено крштење" на дебију.

Екипа Дејана Станковића нешто више је држала лопту у ногама, али су на другој страни много простора имали офанзивни играчи црно-белих. Мало је недостајало да Садик и Сејдуба Сума креирају прилике, а креатор игре Партизана такође је ушао у сукоб са ривалима.

Након нешто више од пола сата игре црвено-бели су доживели пех јер се повредио Ричмонд Боаћи. Нападач из Гане је у сузама напустио терен, а заменио га је Алекса Вукановић.

Тек у финишу првог дела видели смо конкретније покушаје и они су били упућени ка Владимиру Стојковићу. Најбољу и једину праву шансу Звезда је пропустила у 38. минуту, после лепе акције Вељка Николића, Душана Јованчића и Милана Родића.

Леви бек је вратио повратну, лопта се одбила до Ел Фардуа Бена, који је изблокиран, да би одбитак пао на ногу Жељка Гаврића, који га је послао преко пречке.

Тим резултатом отишло се на одмор, други део игре отворен је по једном добром приликом на обе стране, а онда су кренули прекиди на сваких неколико минута.

Прво због бакљаде и дима који се надвио над стадионом, потом због приговора некога са клупе Партизана, а онда и због чињенице да су на јужној трибини гореле столице и да је морала да реагује ватрогасна екипа.

То је додатно успорило темпо који је свакако био испрекидан великим бројем фаулова, да би у 75. минуту Станковић и Милошевић морали да праве нове принудне измене. Терен су напустили Родић и Сума, нови играчи (Радован Панков и Александар Шћекић) нису унели много живости.

Због свега што се дешавало дуел је продужен седам минута, током тог периода није било узбуђења и 162. "вечити дерби" је завршен најнепопуларнијим резултатом.

Ток меча:

20.04 – Крај утакмице! Веома лош 162. "вечити дерби" завршен је без голова, резултатом 0:0.

20.00 – Шанса за Звезду! Лоша процена Стојковића могла је да кошта Партизан, али Иванић није успео из мртвог угла да погоди празну мрежу.

19.56 – Играће се још седам минута на "Рајку Митићу".

19.51 – Трећа измена и у Партизану – Бојан Матић добија петнаестак минута уместо Садика.

19.50 – Потпуно је опао ритам, а једино вредно помена је улазак Мирка Иванића уместо Гаврића.

19.39 – Нова принудна измена код домаћина, Станковић има великих проблема. После фаула и жутог картона, Родић се пожалио на повреду и замениће га Радован Панков. Исти случај је и у Партизану, Сума не може да издржи и уместо њега улази Александар Шћекић.

19.36 – Пошто је настављена, утакмица је одмах прекинута. На земљи су после дуела са Дегенеком остали Сума и Садик.

19.32 – Још једном је прекинут меч, сада због ватре која се шири по јужној трибини. Запаљене су столице на месту где су навијачи Партизана.

19.29 – Партизан замало до вођства! Прошли су Стевановић и Садик по десној страни, после повратне се лопта одбила до Натха, који је гађао доњи десни угао. Лопта је отишла метар поред стативе.

19.27 – Сада пиротехнички одговор са севера – ватромет и велики број димних бомби.

18.24 – Велика шанса за Звезду! Није се снашао нападач после корнера и повратне лопте у петерац, одакле је Вукановић промашио читав гол.

19.18 – Накратко прекинута утакмица! Због бакљаде "гробара" смањена је видљивост и судија Лазар Лукић је прекинуо сусрет због "димне завесе".

19.16 – Прва шанса за Партизан! Петровић је направио велику грешку, Садик је шутирао са двадесетак метара како би искористио лошу позицију Борјана, али поред десне стативе.

19.11 – Почело друго полувреме! Саво Милошевић направио је прву измену и у свлачионици оставио Лазара Марковића. У других 45 минута играће Филип Стевановић.

18.51 – Крај првог полувремена, лоша утакмица виђена је на стадиону "Рајко Митић" и после 45+2 минута резултат је 0:0.

18.49 – Прво полувреме ће бити продужено два минута.

18.42 – Велика шанса за Звезду! Николић до Јованчића у 38. минуту, а овај одлично на страну до Родића. Уследила је повратна лопта, Бен је изблокиран, после чега је Гаврић био сам, али је шутирао преко пречке.

18.41 – Вељко Николић је први пут пробио по левој страни, лепо упослио резервисту Вукановића, који није захватио лопту.

18.40 – Немања Милетић фаулира Гаврића и добија јавну опомену.

18.35 – Прва принудна измена, Боаћи се повредио. Нападач из Гане не може да настави меч, излази у сузама, а уместо њега ће од 34. минута на терену је Алекса Вукановић.

18.33 – Добра ситуација за Партизан у 30. минуту, али се прво Сума спетљао, а онда Садик лоше захватио лопту приликом шута.

18.27 – Сума добија жути картон због ударања Петровића.

18.25 – Прва прилика за Звезду! Његош је шутирао са велике удаљености, лопта је била незгодна и одскочила испред чувара мреже Партизана. Бен је закаснио да реагује, а Стојковић избио у корнер.

18.19 – У 15. минуту први шут у оквир гола, упутио га је Гаврић, право у голмана Стојковића.

18.17 – У 13. минуту први жути картон, добија га Јованчић због фаула над Садиком.

18.13 – Прва полуприлика за Партизан, Садик је био у тешкој позицији и његов ударац је изблокиран.

18.12 – Тражили су црно-бели пенал пошто је Сума пао у казненом простору после лепог дриблинга, судија Лукић је само одмахнуо руком.

18.11 – После продора Боаћија по десном боку и корнера за Звезду, Партизан је добио шансу за контру. Гобељић је стартовао на Суму и избио лопту, а омалени везиста гостију је добио неугодан ударац.

18.07 – Сукоб играча на терену! Одмах на старту меча дошло је до сукоба Дегенека и Садика, створила се велика гужва на центру, али је прошло без већих нереда.

18.06 – Утакмица је накратко прекинута због ударца који је добио Његош Петровић, али се везиста Звезде брзо придигао.

18.04 – Почео 162. "вечити дерби"!

17.59 – Фудбалери два највећа српска клуба изашли су на терен.

17.50 – Туча на јужној трибини! Није могло да прође без инцидената, па су се две групе навијача Партизана потукле петнаестак минута пре почетка.

17.45 – Са лица места стижу информације да су велике гужве испред улаза на трибине. Очекује се да на "Рајку Митићу" буде око 30.000 гледалаца.

17.20 – Играчи Партизана изашли су на загревање, навијачи са северне трибине су их "поздравили" громогласним звиждуцима.

17.10 – Састави:

Црвена звезда: Борјан – Гобељић, Милуновић, Дегенек, Родић – Петровић, Јованчић – Бен, Николић, Гаврић – Боаћи
Партизан:
Стојковић – Милетић, Остојић, Павловић, Урошевић – Здјелар, Натхо – Марковић, Сума, Асано – Садик

17.05 – Судија:

Правду на "вечитом дербију" делиће Лазар Лукић, којем ће то бити деби у највећој фудбалској утакмици на овим просторима. Њему ће помагати најбољи српски "махачи" Милован Ристић и Далибор Ђурђевић, док је четврти арбитар Милош Ђорђић.

17.00 – Шта су рекли тренери?

Дејан Станковић: Дерби је увек доносио много изненађења, куда год одем питају ме што Звезда није играла добро на претходним дербијима, а имала је озбиљну сезону. Можда једноставно није 'легла' утакмица, можда је противник имао мотив више.

Саво Милошевић: Анализирали смо две утакмице и одласком Марина знали смо да ће концепт игре бити промењен. Видели смо шта је то отприлике замислио тренер Станковић. Покушаћемо да се адаптирамо на Звездин ниво игре. Ослањамо се на себе, треба да се вратимо на ниво игара из европских утакмица и да искористимо индивидуални квалитет.

16.55 – Утакмица је имала лепу увертиру, тренери две екипе су уједињени пред дерби и позвали су на заједничком предавању на ДИФ-у да се навијачи одазову акцијама добровољног давања крви.

Меч који ће обележити деби тренера црвено-белих Дејана Станковића, који ће за противника имати великог пријатеља и некадашњег саиграча Саву Милошевића.

Тренутно првопласирана Звезда у досадашњим дербијима је славила победу 64 пута, а другопласирани Партизан је уписао 48 победа, док је 50 дуела завршено нерешеним резултатом. 

Претходни је припао црно-белима на стадиону у Хумској резултатом 2:0, а један од та два поготка дело је Зорана Тошића, који је пре неколико дана напустио Партизан и отишао у Кину.

Пролећни део сезоне почео је пре три кола, а од тада обе екипе имају по две победе и један реми.

Звезда је тријумфовала против Војводине и Чукаричког, али се "оклизнула" у Инђији, док је Партизан савладао Радник и Пролетер, али остао без победе против ТСЦ-а из Бачке Тополе.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво