Милошевић: Спремни смо за дерби, спаваћу мирно

Тренер фудбалера Партизан Саво Милошевић изјавио је да је његова екипа спремна за недељни, 162. вечити дерби против Црвене звезде.

Звезда има 11 бодова више од Партизана на табели Линглонг Суперлиге, а исход недељног дербија могао би битно да утиче на коначан пласман на табели такмичења.

"Бићу кратак, верујем да је моја екипа спремна за сутрашњи дерби. Сви су здрави, припреме иду по плану. Могу да будем задовољан ситауцијом у екипи. Сви смо физички и психолошки спремни за оно што нас чека на Маракани", рекао је Милошевић на конференцији за медије на стадиону Партизана.

Црвена звезда дерби дочекује с новим тренером Дејном Станковићем, а Милошевић истиче да ће предност црно-белих бити то што је његов тим остао у скоро непормењеном саставу.

"Причао сам да је наша највећа снага што смо сачували тим уз два нова играча и да то треба да представља одређени квалитет. Са сигурношћу не могу да кажзем шта очекујемо од Звезде. Анализирали смо две утакмице и одласком Марина знали смо да ће концепт игре бити промењен. Видели смо шта је то отприлике замислио тренер Станковић. Покушаћемо да се адаптирамо на Звездин ниво игре. Ослањамо се на себе, треба да се вратимо на ниво игара из европских утакмица и да искористимо индивидуални квалитет", рекао је Милошевић.

Он је упитан и који ће то играчи Црвене звезде бити највећа опасност за његов тим.

"Има доста играча који су нам представљали проблем. И Павков, Бен, Иванић нам је направио проблем у једном дербију. Често се дешавало да дерби одлучи неки играчи од којег се то најмање очекује. Све мора да се узме у обзир. Има доста играча у Звезди на које треба да обратимо пажњу ако желимо добар резултат", рекао је тренер Партизана.

Додао је да зна којих ће 11 играча изаћи сутра на терен стадиона "Рајко Митић", а упитан је и да ли мирније спава пред дерби сада као тренер или када је био играч.

"Ако мислите на одговорност, сада је она већа него када сам играо фудбал. Одговорност као тренера је далеко већа. Ако мислите конкретно на спавање, немам проблема с тим. Савршено мирно спавам, спаваћу и ноћас. Не знам да ли је то генетска ствар или моје географско порекло. Немам проблема с тим", закључио Милошевић.

Фудбалер црно-белих Саша Здјелар најавио је победу свог тима у сутрашњем дербију.

"Још један дерби и још једно ново искуство за све нас. Верујем у своје саиграче и да су спремни да покажу све оно што су показали и у претходним дербијима. Мислим да утакмица и њен значај много доносе, али после утакмице мислим да ћемо ми изаћи као победници", рекао је Здјелар.

Меч између Црвене зведзе и Партизана игра се у недељу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво