Станковић: Дерби је светиња, једва чекам да почне

Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић изјавио је да једва чека недељни, 162. вечити дерби против Партизана, његов први у улози шефа стручног штаба, и поручио да ће победника, као и много пута кроз историју, одлучити ситнице.

Звезда има 11 бодова више од Партизана на табели Линглонг Суперлиге, а исход недељног дербија могао би битно да утиче на коначан пласман на табели такмичења.

"Хвала Богу сви су здрави, имаћу слатке муке за 11, за клупу и надам се да ћемо сви заједно као тим желети да дођемо до победе", рекао је Станковић на конференцији за медије.

Он је поновио да увек има мало треме пред утакмицу, с тим да кад је дерби у питању, улази се мало више у ситне детаље.

"Много је лепо причати као навијач, очекивати нападачки фудбал, али кад си тренер, увек мора мало тактике, некад и више. Сигурно је да нећемо одустати од наше игре, некад вам противник то дозволи, некад не. За нас је Партизан најважнија утакмица и бићемо спремни 300 одсто", рекао је Станковић.

"Дерби је увек доносио много изненађења, где год одем питају ме што Звезда није играла добро на претходним дербијима, а имала је озбиљну сезону. Можда једноставно није 'легла' утакмица, можда је противник имао мотив више", рекао је Звездин тренер.

Он је младим фудбалерима црвено-белих који би сутра требало да одиграју први сениорски дерби поручио је да је "битно само да уживају".

"Ја сам можда и више срећан од њих што ће играти јер ће им то остати, као и мени, први дерби, за цео живот. Не верујем да ћу им рећи нешто посебно, довољно дерби сам по себи носи притисак, не бих им ја нешто додавао", истакао је Станковић и додао да не би прихватио реми јер се то крши с његовим карактером.

Станковић је поручио да је немогући направити паралелу између римског, миланског и београдског дербија.

"Имао сам срећу да сам играо сва три. Милан - Интер је спектакл у сваком смислу, Рома - Лацио је с пуно тензије, две недеље пре и после утакмице се не излази из куће, без обзира какав је резултат. Ипак, овај наш је посебан, играш га прво као навијач, па као играч и сад као тренер. Дерби је светиња, тако ће и остати за мене", нагласио је Станковић.

Он је на крају на питање да ли тренер ривала Саво Милошевић и он могу један другог да изненаде, рекао:

"Саво мене не може, ни с поставом, ни тактиком. Знамо се добро, као саиграчи и пријатељи. Ја њега можда и могу", истакао је Станковић и поручио да зна стартних 11.

Утакмица између Црвене звезде и Партизана игра се у недељу од 18 сати на стадиону "Рајко Митић".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара