"Орлове" на Европском првенству чекају Енглези и Хрвати!

Фудбалери Србије играће у Лондону у групи Д са Енглеском, Хрватском и Чешком Републиком уколико се пласирају на Европско првенство 2020. године. "Орлови" су добили тешку групу на жребу у Букурешту, али пре тога морају да прођу плеј-оф Лиге нација крајем марта.

Изабраници Љубише Тумбаковића да победе на гостовању Норвешку и да потом пред домаћом публиком савладају Шкотску или Израел.

С обзиром на то да је победник плеј-офа Лиге нације Ц смештен на треће место у групи, играће против Чешке на отварању такмичења, док ће се у другом сусрету састати Енглеска и Хрватска.

Евентуални сусрет "орлова" са Хрватима биће први на неком великом такмичењу, пошто смо се до сада састајали само током квалификација.

Фудбалска репрезентација Србије, ако прође плеј-оф Ц Лиге нација, наступ на Европском првенству почеће утакмицом против Чешке 15. јуна у Глазгову.

Другу утакмицу у Д групи, "орлови" би играли четири дана касније против домаћина Енглеске на Вемблију, а онда 23. јуна против Хрватске у Глазгову.

Добили смо и "групу смрти", то је дефинитивно група Ф у којој се налазе бранилац титуле Португалија, Француска и Немачка, док ће у њу ићи и неко од следеће четири репрезентације – Исланд/Бугарска/Мађарска/Румунија.

група А: Турска, Италија, Велс, Швајцарска

група Б: Данска, Финска, Белгија, Русија

група Ц: Холандија, Украјина, Аустрија, победник плеј-офа Лиге нација Д (Грузија, Северна Македонија/тзв. Косово/Белорусија)

група Д: Енглеска, Хрватска, победник плеј-офа Лиге нација Ц (Србија/Норвешка/Шкотска/Израел), Чешка Република

група Е: Шпанија, Шведска, Пољска, победник плеј-офа Лиге нација Б (БиХ/Словачка/Република Ирска/Северна Ирска)

група Ф: Победник плеј-офа Лиге нација А (Исланд/Бугарска/Мађарска/Румунија) Португалија, Француска, Немачка

Континентални шампионат на програму је од 12. јуна до 12. јула 2020. године у 12 градова – Копенхаген, Букурешт, Амстердам, Даблин, Билбао, Будимпешта, Глазгов, Минхен, Баку, Санкт Петербург, Рим и Лондон.

Ток жреба:

18.55 – Завршено је извлачење група и познат је њихов распоред, као и термини мечева.

18.46 – Последња селекција која је у групи Д је Чешка република.

18.40 – Селекција Хрватске упала је у групу Д у коју може Србија. Ту је још и Енглеска.

18.36 – Распоређени су носиоци група – Италија, Белгија, Украјина, Енглеска, Шпанија, Немачка.

18.30 – Почело извлачење група.

18.21 – Пехар намењен победнику Европског првенства унели су Португалци Жоао Марио и Рикардо Карваљо.

18.12 – Присутнима се обратио и Мартин Гарикс, светска ди-џеј звезда која ће компоновати химну предстојећег такмичења.

18.00 – Почео је жреб у Букурешту.

– Србија до шампионата може једино кроз плеј-оф Лиге нација (од 26. до 31. марта). Да би се нашли на првенству, "орлови" прво морају да победе на гостовању Норвешку и да потом пред домаћом публиком савладају Шктотску или Израел.

– Још нису познате сви учесници такмичења. За сада је 20 од 24 репрезентације изборило учешће на Европском првенству.

ЕУРО ће бити игран у 12 градова, а све о том такмичењу можете прочитати ОВДЕ.

Већ сада су делимично познате неке од група, па тако и репрезентација Србије зна са ким и где би могла да игра, уколико избори пласман.

"Орлови" нису то учинили кроз квалификације, али имају шансу путем плеј-офа Лиге нација.

Неколико ствари већ је познато и пре жреба. Као што Србија зна у коју ће групу, тако знају и неке друге селекције. Рецимо, у групи Б већ је одлучено да ће играти Белгија, Русија и Данска и Финска или Велс.

У групи Ц се зна да ће играти Украјина и Холандија, односно репрезентација из трећег шешира и победник плеј-офа Лиге нација А или Д.

Број коментара 35

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво