Тријумф Србије у Даблину, Мундијал надохват руке

Ирска – Србија 0:1. Голом Александра Коларова, фудбалска репрезентација Србије савладала је у Даблину селекцију Републике Ирске, у можда најважнијој утакмици у квалификацијама за Светско првенство у Русији. "Орлови" су дошли до три нова бода, иако су од 68. минута играли без искљученог Николе Максимовића.

Фудбалска репрезентација Србије савладала је у Даблину селекцију Републике Ирске са 1:0 и направила крупан корак ка пласману на Светско првенство у Русији 2018. године.

Стрелац јединог гола на мечу био је Александар Коларов у 55. минуту, пошто је искористио добар напад Тадића и Костића и силовитим ударцем савладао голмана Ирске Рендолфа.

Србија је у 68. минуту остала са играчем мање на терену, када је Никола Максимовић добио директан црвени картон, пошто је направио прекршај као последњи играч одбране.

Ирци су агресивније ушли у меч, имали већи посед лопте у првих 45 минута, док је Србија покушавала да из организоване одбране направи контранападе и угрози гол противника.

У првом делу, "орлови" су имали две полуприлике за гол – Митровићев ударац одбранио је Рендолф, док је Рукавина из изгледне ситуације шутирао високо преко гола.

Одбрамбени бедем Србије изгледао је врло чврсто. Стојковић је командовао одбраном, а све лопте које су стизале до њега биле су лак плен за голмана његовог калибра и искуства.

Србија је већ на старту другог дела имала прилику, непрецизан је био Тадић, да би већ у 55. минуту стигла до велике предности.

Проблеми за српски тим почели су у 68. минуту, када је искључен Максимовић, али ни тада Ирци нису успевали да направе озбиљнију прилику пред голом Стојковића.

Најближи голу Ирци су били у 89. минуту, када је резервиста Марфи снажно шутирао, али је одлично постављени Стојковић лако изашао на крај са тим ударцем.

У осталим мечевима Групе Д, Аустрија и Грузија игралe су нерешено 1:1, док је Велс у Кишињеву савладао Молдавију са 2:0.

Пред последња два кола у квалификацијама, Србија је прва на табели Групе Д са 18 бодова, Велс је сада други са 14, док Ирска на трећем месту има 13.

Првопласирани тим из групе директно ће на Мундијал у Русију, док ће другопласирани из групе морати у бараж.

У претпоследњем колу Србија ће 6. октобра играти на гостујућем терену против Аустрије, а три дана касније екипа Славољуба Муслина завршиће квалификације утакмицом против Грузије на домаћем терену.

Овако је протекао меч у Даблину: 

22.39 – Крај меча, Србија је у Даблину савладала Ирску са 1:0. 

22.34 – Истекао је 90. минут, играће се још пет минута. 

22.29 – Прилика за Ирску, шутирао је Марфи, а Стојковић одлично интервенисао. 

22.24 – И трећа измена у тиму Србије, уместо Душана Тадића последњих десетак минута меча одиграће Немања Гудељ. 

22.22 – Уместо Александра Митровића у игру улази Александар Пријовић. 

22.15 – Принудна измена Муслина, уместо Филипа Костића у игри је дефанзивац Стефан Митровић. 

22.11 – Србија од 68. минута остаје са играчем мање на терену, директан црвени картон добио је Никола Максимовић. 

22.05 – Прва измена у редовима Ирске, уместо Хулахана у игри је Марфи. 

21.58 – ГОООЛ! Србија од 55. минута води са 1:0, стрелац је Александар Коларов.

Још један добро осмишљен напад Србије. Костић асистира за Коларова, који снажним ударцем уноси у гол "и лопту и голмана" и "орлови" воде. 

21.55 – Први жути картон на мечу "зарадио" је Антонио Рукавина. 

21.49 – На почетку другог дела Србија има нову прилику. Митровић је одлично проследио лопту до Тадића, који шутира десном ногом – право у голмана Рендолфа. 

21.48 – Настављен је меч. 

21.33 – Полувреме, Ирска – Србија 0:0.

Ирци су нападали током већег дела првог полувремена, имали лопту више у свом поседу, али нису имали озбиљнијих прилика за гол. На другој страни, Србија игра затвореније, покушава из контранапада да угрози гол противника, у чему су и успели у неколико наврата. 

21.30 – Још један опасан напад "орлова". Овога пута прошао је Костић по левој страни, упутио у казнени протстор, али је Рукавина непрецизно шутирао. 

21.21 – Најбољи напад Србије на утакмици покушава у гол да претвори Митровић, али Рендолф крајњим напором брани. 

21.08 – Опасан напад Ирске у 20. минуту, шутира Лонг, али Стојковић скреће лопту у корнер. 

20.58 – Ирска постиже гол у 10. минуту, али је Дафи био у офсајду. 

20.50 – Добар напад Србије већ у другом минуту, ударац Матића са 16 метара је изблокиран. 

20.48 – Са неколико минута закашњења, Србија креће са центра. 

20.42 – На "Авива" стадиону интонирају се химне две државе.

20.38 – Играчи две екипе излазе на терен. 

20.10 – Меч се игра на "Авива" стадиону у Даблину, а главни судија меча је Турчин Ћунејт Чакир.

20.05 – Селектор Муслин променио је четворицу играча у стартној постави, у односу на ону која је почела меч против Молдавије пре три дана. На гол се, после суспензије, вратио голман Стојковић, по десном боку ће играти Антонио Рукавина. Лука Миливојевић ће заузети место у средини терена поред Матића, док ће у последњој линији одбране бити Јагош Вуковић. 

20.00 – Познати су састави две екипе:

Ирска: Рендолф, Кристи, Дафи, Кларк, Ворд, Волтерс, Брејди, Хулахан, Мејлер, Меклин и Лонг;

Србија: Стојковић, Ивановић, Максимовић, Вуковић, Коларов, Рукавина, Матић, Миливојевић, Тадић, Костић и Митровић.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије