Киша голова на Бањици

Друго коло 15. Меморијалног турнира „Играјмо за 16“ за екипе Радио-телевизије Србије одржано је у Спортском центру „Вождовац“ на Бањици. За разлику од првог, у овом колу играчи су били далеко ефикаснији.

Много голова, победа од 7:0 и приличан број показаних картона, али - кренимо редом...

Групу А обележили су жути картони и велики број прекршаја. Први меч започет је дуелом екипе Мастера и Сценске. Жестока игра оба тима и 8 прекршаја, али победника није било, пошто је утакмица завршена резултатом 1:1. Гол Вуликића за екипу Сценске у 17. минуту, а затим Рашића у 27. за супарнички тим.

У другом сусрету групе А екипа ХД2, после победе у првом колу, наставила је са невероватном игром. Тим Несаломивих играо је потпуно супротно од назива екипе јер су примили чак седам голова, а ниједном нису угрозили голмана супарничке екипе. Поред двоструких стрелаца Живковића и Дуроњића, лопту су у мрежу Несаломивих послали и Јолић, Мишчевић, као и Поповић. Победа екипе ХД2 од 7:0 је до сада најубедљивија на турниру.

На жалост, Немањин отац због здравствених разлога не може више да наступа на турниру.

У групи Б у првом мечу састале су се екипе Радио Београд и Возни парк. И поред сјајне одбране голамана тима Возног парка Небојше Стаменковића, екипа Радио Београда је головима Васовића у деветом и Вукићевића у последњем минуту игре успела да тријумфује са коначних 2:1. За екипу Возни парк стрелац је био Вуковчић.

У другој утакмици групе Б екипа Сервера није могла да се одупре прошлогодишњим финалистима Ветеранима. Жустром игром, уз много прекршаја и чак два жута картона Ветерани су поразили противнике са 4:0. Поред младог Сабовљева, са два гола, на листу стрелаца уписали су се и Дилбија и Мићовић. Немањи Билбији је ово била дебитантска утакмица, пошто је ове године заменио на терену оца, који је до сада на турниру освојио шест титула - три са екипом Ветерана и још три са Радио Београдом.

После другог кола ситуација се највише закомпликовала у групи Ц. За пласман у другу фазу сада конкуришу три екипе. Спортска редакција је после пораза од Обезбеђења у првом колу успела да уз много муке, али и среће, савлада дисциплиновану екипу Изградње. Иако је подмлађени тим Спортске силовито нападао од почетка, у првом полувремену није било погодака јер је голман Изградње Арсић "зачарао" мрежу. На почетку наставка, Ђуровић се нашао пред голом Изградње.

Непрописно уклизавање голмана Арсића, које је додуше било на лопту, окарактерисано је пеналом.Ђуровић је из све снаге шутирао по средини гола, што је Арсић "прочитао" и још једном спасао свој тим.Изградња је наставила са одбрамбеном тактиком, међутим Спортска је два минута пре краја пробила бедем супарника. Ђуровић се искупио за промашени пенал и уз много среће послао лопту у Арсићеву мрежу.

Ово је победа која би могла да одведе "спортисте" у другу фазу такмичења, јер у следећем добијају сигурна три бода, с обзиром на то да играју против Јутарњег програма, који ни у овом колу није успео да сакупи играче за меч против Обезбеђења.Утакмица Обезбеђења и Изградње одлучиће ко ће из групе Ц отићи међу најољих осам РТС-ових екипа.

Играчи информативног програма неприкосновени су и даље у групи Д, а осим тога приказују можда и најлепши фудбал ове године. Победили су тим Музичке редакције са 4:0, и то без Владе Марковића у постави. Илија Гавриловић је дао два гола у првом полувремену, а Здравковић и Бишевац били су стрелци у другом. Жикица Николић је још једном доказао да је мозак "Информативе."

Екипа Ресвета и Меда дошла је до првог тријумфа, и то убедљивог.

Такође са 4:0 савладали су Јуниоре, који су још једном доживели дебакл.

Милошевић је већ у трећем минуту био стрелац, а Роксандић, Јаношевић и Савић постизали су голове у другом полувремену.

Утакмице трећег кола играће се 23. фебруара, а то је уједно и последње коло у оквиру прве фазе РТС-овог дела турнира "Играјмо за 16".

Званичне резултате Другог кола можете погледати овде

Званичан извештај о Другом колу можете погледати овде

Измене за Треће коло можете погледати овде

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво