Читај ми!

Возачима Формуле 1 забрањено да дају политичке изјаве

Возачи Формуле 1 од наредне сезоне неће смети да дају политичке, верске и приватне изјаве без претходне сагласности Међународне аутомобилске федерације, саопштио је председник тог тела Мохамед Бен Сулајем.

Возачи Формуле 1 који буду давали политичке, верске и приватне изјаве без одобрења челника Међународне аутомобилске федерације (ФИА) биће санкционисани, навео је Бен Сулајем након измена Међународног спортског кодекса, преноси Скај спорт.

Возачима ће од наредне сезоне бити потребна писмена дозвола руководећег тела да дају политичке, верске и приватне изјаве.

"Забринути смо. Можете да користите спорт из мировних мотива, али не желимо да ФИА служи као платформа за приватне агенде. Удаљићемо се од спорта. Шта возачи раде најбоље? Возе. Они су тако добри у томе, они праве спектакл, они су звезде", рекао је Бен Сулајем.

Први човек ФИА је је истакао да постоје и друге платформе преко којих возачи могу да искажу лични став.

"Ако имам свој приватни став, то не значи да ћу да користим ФИА да га искажем. Верујем да би ФИА требало да буде неутрална. За бављење овим спортом потребне су нам суперзвезде. Ако постоји нешто, тражите допуштење. Ако направите било какву грешку, то је као пребрза вожња кроз бокс. Ако то учините, врло је јасно шта следи", истакао је Бен Сулајем.

Бивши шампиони Луис Хамилтон и Себастијан Фетел били су међу возачима који су давали политичке изјаве претходних сезона.

Хамилтон се залагао за људска права и расну једнакост, а бавио се и правима ЛГБТ заједнице у конзервативним земљама у којима се возе трке попут Саудијске Арабије и Катара.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво