Читај ми!

Велика награда Холандије у календару Ф1 до 2025. године

Трка за Велику награду Холандије биће вожена на стази Зандворт до 2025. године, саопштено је из Формуле један. Трка за Велику награду Холандије враћена је 2021. у календар Ф1 после паузе од 36 година.

Нова сезона у шампионату Ф1 стартује петог марта 2023. године трком за Велику награду Бахреина.

"Новим споразумом предвиђено је додавање сезона 2024. и 2025. првобитном трогодишњем уговору. Трка на стази Зандворт брзо је постала једна од најомиљенијих у календару захваљујући сјајној атмосфери коју су направили холандски навијачи током трка 2021. и 2022. године - на којима је победио домаћи херој и актуелни светски шампион Макс Ферстапен. Све улазнице за наредну трку, која је на програму 27. августа 2023, већ су распродате, а домаћа публика ће тада имати прилику да навија за још једног Холанђанина - Ника де Вриса који ће возити за Алфа Таури", саопштено је из Ф1.

Добру организацију трке и још бољу атмосферу на трибинама посебно је истакао председник и извршни директор Ф1 Стефано Доменикали.

" Велика награда Холандије је за кратко време у каленадар постала омиљена за навијаче, а свим љубитељима овог спорта донела је невероватну енергију. На последње две трке карте су биле распродате, а ми смо одушевљени што можемо да продужимо сарадњу са организаторима трке у Холандији", рекао је Стефано Доменикали.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се