Читај ми!

Одлучујући меч за пласман на ЕП – рукометашице Србије против Исланда (18.00, РТС1)

Женска рукометна репрезентација Србије игра против Исланда одлучујућу утакмицу за пласман на Европско првенство у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори. Дуел Србије и Исланда почиње од 18 часова, директан пренос је Првом програму РТС-а, стрим је на РТС Планети (само за кориснике из Србије), а ток меча и кретање резултата пратите на нашем порталу.

Изабранице селектора Уроша Брегара имају шансу да се пласирају на континентално такмичење и за то им је неопходно да у "Кристалној дворани" у Зрењанину не изгубе од Исланда.

Србија се тренутно налази на другој позицији са шест бодова из пет утакмица, два више од данашњих противница, које су тријумфовале у првом сусрету.

Исланђанке су тада биле боље резултатом 23:21 и наше девојке морају да буду веома опрезне, иако важе за фавориткиње у овом окршају.

"Играју добар и брз рукомет, од највеће важности биће да зауставимо њихову најбољу играчицу, десни бек Рут Јонсдотир. Екипа је брза и доста трчи. Тако да је трчање назад, агресивна и добра одбрана на бековску линију и наш добар напад рецепт за победу. Битан је колективни дух и начин игре у одбрани. Исланд је у првој утакмици дао мали број голова, али смо ипак примили неке голове које не бисмо смели", истакао је Брегар.

Наша репрезентација биће ослабљена неиграњем Кристине Лишћевић и Јелене Лавко, док је под знаком питања и наступ Јоване Ковачевић која се повредила против Турске. 

Из групе 6 пласман је већ обезбедила Шведска, која заузима прву позицију са осам бодова.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво