Читај ми!

Ђерона: Са Норвешком да се боримо за прво место

Селектор рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је после жреба за квалификације за Европско првенство да Србија мора да се бори за прво место у групи са селекцијом Норвешке.

Поред Норвешке, ривали у групи биће Словачка и Финска.

"Против Норвешке нас чекају две изузетно тешке утакмице, али наш циљ се зна, а то је једно од прва два места у групи и пласман на Европско првенство. Са Словачком смо играли пријатељски сусрет прошле године, тако да нам је противник познат. Прву утакмицу са њима играмо у Словачкој у октобру, а у последњем мечу у квалификацијама ћемо их угостити у Србији. Финска нам је најмање позната селекција. Велики број њихових репрезентативаца игра у Коксу, екипи која игра Лигу Европе. Што се жреба тиче и ривала које смо добили, сматрам да можемо бити задовољни, али пре квалификација за Европско првенство морамо се посветити утакмицама са Словенијом у баражу за Светски шампионат", рекао је Ђерона.

Капитен репрезентације Србије Немања Илић такође је задовољан жребом, а у први план истиче квалитет Норвежана.

"Они су годинама уназад у врху светског и европског рукомета и сигурно су фаворити за прво место у групи, али то не значи да ћемо се унапред предати. Пробаћемо да им помрсимо планове како би нам био олакшан жреб за првенство", рекао је Илић.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво