Читај ми!

Хрватска коначно победила, Французи прејаки за Црну Гору

Рукометаши Хрватске коначно су забележили победу на Европском првенству, пошто су у Будимпешти савладали Исланд 23:22 (10:12). Данска убедљива против Холандије 35:23 за пласман у полуфинале турнира, а близу је и селекција Француске, која је са 36:27 савладала Црну Гору.

Хрватска је у изузетно занимљивом мечу у Будимпешти савладала Исланд 23:22 и остварила први тријумф у групи 1 у другој фази Европског првенства.

Исланд је био бољи у првом полувремену, Хрвати у другом, а меч је решен у самом финишу, пошто су "каубоји" надокнадили гол минуса и дошли до тријумфа у последњим секундама меча.

Исланђани су били фаворити, а у првих 30 минута дошли су и до пет голова предности. Ипак, Хрватска је на полувреме отишла са минус два.

У другом делу Хрватска је доминирала, пре свега захваљујући сјајним одбранама Пешића. "Каубоји" су овом делу успели да дођу до пет голова предности, али се упорни Исланђани нису предавали и у 54. минуту дошли су до предности.

Ипак, Хрватска у 59. минуту долази до изједначења, а онда у последњем нападу Гаџа доноси победу "коцкастима".

Иако не могу у полуфинале шампионата, Хрвати се боре за треће место у групи и пласман на Светско првенство следеће године.

Исланд је остао на 4 бода и даље се нада пласману у полуфинале, али ће много тога зависити и од осталих утакмица.

Данска је задржала прво место на табели, после убедљивог тријумфа против Холандије 35:23, чиме је обезбедила пласман у полуфинале такмичења.

Близу пласмана у полуфинале је и Француска, која је са 36:27 савладала Црну Гору.

У последњем колу, у среду, Црна Гора игра против Исланда, Хрватска против Холандије, а у дербију се састају Данска и Француска.

Табела Групе 1:

1. Данска 8
2. Француска 6
3. Исланд 4
4. Хрватска 2
5. Црна Гора 2
6. Холандија 2

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво