Читај ми!

Одлична партија српских рукометаша, Французи извукли бод у Кретеју

Рукометна репрезентација Србије играла је нерешено са Французима 26:26, у другом мечу квалификација за Европско првенство. "Орлови" били бољи ривал, домаћин на крају имао напад за победу, али је Цупара био на месту. Наредни меч у квалификацијама Србија игра 13. јануара против Грчке.

Још један одличан меч одиграли су српски рукометаши протиц Француске. Пре четири дана "орлови" су савладали противника, да би у Кретеју освојили велики бод - 26:26.

Утисак је да је пропуштена прилика да се још једном савлада велики ривал и то у његовом дворишту, али "орлови" могу и морају бити задовољни бодом из Француске.

Србија је водила током читавог меча. Једина предност коју су Французи имали било је 7:6 на почетку меча.

Изабраници Тонија Ђероне као да су још једном изненадили противника. "орлови" су одиграли изузетнбо чврсто и дисциплиновано у одбрани, а стрпљиво и разноврсно у нападу.

На полувремену Србија је имала три гола предности (15:12), а Французи су у наставку покушавали да стигну ту предност.

На крају су у томе и успели, уз малу помоћ португалских судија, који су у поиследњих пет минута свирали два искључења српским рукометашима.

Србија у последњи минут ушла са лоптом у рукама, али није успела да заврши акцију, па је последњи напад на мечу имао домаћи тим.

Ипак, одлично је интертвенисао голман Цупара, који је забележио 12. одбрану на мечу, па се Србија из Француске враћа са великим бодом.

Мијајло Марсенић био је најефикаснији на мечу са осам голова, Петар Ђорђић додао је седам, док су на другој страни најбољи били Лудовик Фабрегас са пет и Нгесан и Десат са по четири поготка.

"Орлови" наредни меч у квалификацијама игра већ 13. јануара против Грчке, док Французи одлазе у Египат, где се од 13. јануара игра светско првенство.

Како су "орлови" одиграли последњеа два меча, велика је штета што нису нашли место међу најбољим екипама на светском шампионату.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво