Читај ми!

Опроштај од Златка Портнера, члана чувених Металопластикиних ванземаљаца

Шабац и спортска јавност, комеморативним скупом, опростили су се од Златка Портнера, рукометаша славне екипе Металопластикиних ванземаљаца, освајача бројних клупских титула, олимпијских и светских медаља за репрезентацију Југославије.

Виртуоз на терену, громада ван спортске хале, смирен, скроман, јединствен борац и у спорту и породичном животу. Златко Портнер био је један од стубова златне генарације шабачке Металопластике и репрезентације Југославије. Уз рукометно умеће за пример и незаборав, још веће за спортско достојанство и људскост.

"Био је најбољи средњи бек у најбољем тиму свих времена како шабачког, тако светског и југословенског рукомета. Кажу, држао је све конце у својим рукама, а повлачио праве потезе за своје саиграче и његов тим", рекао је на опроштају од легендарног рукометаша Славиша Стојановић, председник РК Металопластика.

Председник Рукометног савеза Србије Божидар Ђурковић истакао је да, када говоримо о Златку Портнеру, не можемо да се не присетимо свих његових голова, његових асистенција, његовог Шарма и луцидности у игри.

"Био је један, јединствен и непоновљив", нагласио је Ђурковић.

На опроштају од Златка његови саиграчи, спортски пријатељи, некадашњи навијачи, нове спортске генерације. На преран одлазак рукометне легенде међу свима неверица и туга.

"Био је од оних који је увек тражио лопту, дајте само мени – ја ћу то решити, увек је био ослонац, увек је био неко у кога смо се могли поуздати, тек када смо завршили каријере упознали смо и ону његову људску страну", испричао је Веселин Вуковић, још једна од легенди Металопластике.

Веселин Вујовић напомиње да је Златко Портнер био специфичан и као особа и играч.

"Тек када га добро упознате, схватате на који начин он изражава љубав, на површини је изгледао чврст и хладан, а имао је огромно срце за све. Када бих га описивао као играча рекао би речју – био је паклен", каже Вујовић.

Златко Портнер био је тренер у Швајцарској, супруг, отац двоје деце.

Син Никола наставио је рукометним стопама, брани гол швајцарске репрезентације.

Рукометни великан који је оставио неизбрисив траг сахрањен је у петак у родним Хртковцима.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво