Ђерона: Знам да је данас Видовдан, можда је то добар знак

Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона данас је званично представљен јавности у београдском хотелу Ин. Ђерона је истакао да је пред нашом селекцијом много изазова и да се већ сада размишља о квалификацијама за ЕП 2022. године.

Ђерона је на селекторској позицији заменио Ненада Перуничића, а нову улогу схвата као велики изазов у својој каријери.

"Задовољство је што сам данас овде у Београду. Драго ми је што улазим у овој пројекат. Знам да је данас важан дан за српски народ, Видовдан, можда је то добар знак и добар дан да кренемо у све ово. Велики изазов је пред нама, постављамо контуре нашег рада. Крећемо да размишљамо о квалификацијама за ЕП 2022. године. Захваљујем се савезу на указаном поверењу", рекао је Ђерона на конференцији за медије.

Ђерона је објаснио и који је то фактор утицао да преузме српску репрезентацију.

"Ово је велики изазов за мене. Многи тренери би били срећни када би имали овакву шансу да раде са врхунским играчима какве Србија има. Сви знамо да је рукомет у Србији историјски веома битан, да је ово репрезентацаија са великом традицијом и резултатима. Увек сам имао одличан однос са српским играчима са којима сам сарађивао. Знам како играју, какав им је менталитет. Када сам пре две годне добио позив да прицамо на тему репрезентације, тада то није могло да се реализује, али увек сам био спреман за овакав изазов", рекао је Ðерона.

Шпански стручњак истакао је да је поред играча, разговарао сам многим људима из света рукомета, јер му је како каже, потребно да размењује искуства.

"Причао са Нненадом Перуницићем, Дејаном Перићем, Дарком Станићем, који је био мој играч. Разговарао сам са играчима који су били део репрезентације ан ЕП 2020, али са онима који нису. Када уђете у неки посао, основа је да урадите добру анализу како би могао да формулишем начин рада", рекао је Ðерона и додао је да је ризично окупљати репрезентацију у овом тренутку и да ће се за све те активности чекати до октобра.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво