Хрватска рукометашица Плетикосић у дресу Црне Горе

Млада хрватска рукометашица Матеа Плетикосић, играчица подгоричке Будућности, одлучила је да "промени држављанство" и заигра за Црну Гору. Плетикосићева се тако придружила низу рукометашица које су постале нове репрезентативке Грне Горе.

Матеа Плетикосић, која је рођена у Сињу и у млађим категоријама наступала за Хрватску, више од три године је регистрована као играчица подгоричке Будућности, што је био предуслов за промену "спортске националности".

Иако је својевремено проглашена за највећу наду хрватског рукомета, 22-годишњакиња из Сиња никада није позвана у њихову сениорску репрезентацију. Посљедњи пут је дрес „коцкастих" носила на Свјетском кадетском првенству 2016. године у Словачкој.

#Било је и раније приче да играм за Црну Гору, а нико ме није звао из Рукометног савеза Хрватске. Имала сам жељу да се вратим, играла у Будућности, али нису хтели ни да ме уврсте на списак. Одлучила сам да је за моју будућност боље да прихватим позив Црне Горе, јер се овде осећам као код куће.", рекла је Плетикосићева за „Вијести".

Прошле године је дрес Црне Горе обукла још једна Хрватица, Марта Батиновић, а раније су исто учиниле и српске играчице Бојана Поповић, Катарина Булатовић, Ана Ђокић, Ана Радовић, Мирјана Миленковић...

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво