Шпанац Ђерона нови селектор рукометаша Србије?

Шпански тренер Тони Ђерона, за кога се већ дуго спекулише да ће постати селектор Србије, прихватио је понуду и ускоро ће бити званично промовисан, пренео је Моцарт спорт.

Како се наводи, промоција ће бити обављена чим околности због пандемије коронавируса дозволе.

Он ће на клупи наследити Ненада Перуничића, а сви у РСС се надају да ће водити национални тим на Светском првенству у Египту, након што је Савез званично аплицирао за "вајлд кард".

Ђерона је тренерску каријеру почео у млађим категоријама Барселоне, да би прешао у стручни штаб првог тима и истовремено водио Б тим. Овом тренеру није непозната сарадња са Србима.

Док је радио у клубу тренирао је Драгана Шкрбића, данас потпредседником РСС, а истовремено се упознао и са голманом Драганом Перићем, који је бранио боје Барселоне.

Када је сео на клупу катарског Ел Џаиша у тиму је имао, тадашњег српског репрезентативца, голмана Дарка Станића. Шпанац је актуелни тренер француског Шатра, у ком игра српски бек Вања Илић.

Ђеронин дугогодишњи сарадник у стручном штабу је исто Србин Зоран Паша Ђорђић, који ће бити и његов помоћник у репрезентацији.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво