Матић: На муци се познају јунаци!

Све је у нашим рукама, играћемо на све или ништа против Француза, каже селектор рукометаша Србије Владан Матић. Нећемо кући после прве фазе, тврди Немања Илић.

Селектор рукометне репрезентације Србије Владан Матић уверен је да његова екипа може да победи Француску и пласира се у другу фазу Европског првенства у Данској.

"Шта је, ту је. На муци се познају јунаци. Сутра је 'дан Д'. Бићемо пуковници или покојници. Надам се да смо ово прво. Све је у нашим рукама, играћемо на све или ништа. Можемо до четири бода за другу фазу, а можда нам се деси и да одемо кући", рекао је Матић.

Србија је у првом колу савладала Пољску, док је у другом поражена од Русије, а Матић је истакао да очекује много од најискуснијих.

"Очекујем да најважнији играчи, на папиру, најбољи и најплаћенији извуку све од себе и да победимо Француску. Нема сумње да они могу да се опораве. Навикли су на велике утакмице, победе и поразе, играју у великим клубовима", навео је Матић.

Селектор је казао да је Француска и даље врхунска екипа.

"Французи су мало променили екипу, али су и даље врхунски. Надам се да ћемо моћи и мало више од Пољака да урадимо. Недостаје нам концентрација при шуту, да не будемо стегнути, да опустимо руку", објаснио је селектор Србије.

Репрезентативац Немања Илић каже да је Француска један од фаворита за златну медаљу.

"Сваке године закомпликујемо нешто, није нам први пут. Анализираћемо грешке и спремићемо се за Француску. Морамо боље и физички и тактички, па како нам буде", рекао је Илић.

Левокрилни играч је казао да је велики отпор Пољака против Француза дао више вере његовом тиму.

"Дешава се, па верујем да ће, како време одмиче, бити боље. Нико није непобедив, добар отпор Пољске против Француске дао нам је још више вере у позитиван исход. Идемо на све или ништа, нећемо кући после прве фазе", казао је Илић.

Србија и Француска састаће се у петак од 20.45 у трећем колу Групе Ц на Европском првенству у Данској.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво