Читај ми!

Градоначелница Париза Идалго: Не желим Русију на ОИ

Градоначелница Париза Ан Идалго изјавила је да руским спортистима не би требало дозволити да се такмиче на Олимпијским играма у Паризу 2024. године све док траје рат у Украјини.

Идалго сматра да је учешће Русије непристојно, док год траје рат у Украјини.

"Док год Русија наставља да ратује против Украјине, не желим да руска делегација буде на Играма у Паризу '24, сматрам то непристојним", изјавила је она за радио Франс анфо.

Идалго је истакла да је незамисливо да руски спортисти марширају као да се ништа не догађа, да руска делегација дође у Париз док бомбе падају на Украјину, пренео је британски лист "Гардијан".

Њена изјава представља промену у ставу након што је прошлог месеца рекла да верује да би руски спортисти могли да учествују на Олимпијади под неутралном заставом како би избегли да не учествују на такмичењу, навео је лист.

Украјина се нада да ц́е обезбедити широку међународну подршку за забрану учешц́а руских и белоруских спортиста на Олимпијским играма у Паризу.

Председник Украјине Володимир Зеленски рекао је да ц́е њихово присуство нормализовати руски напад на његову земљу и учинити, како је рекао, терор прихватљивим.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво