Читај ми!

Дочек златног рвача – Датунашвили стигао у Београд

Рвач Србије Зураби Датунашвили улази у анале спорта као освајач стоте медаље за национални тим. Јуче је у Ослу постао светски првак у категорији до 87 килограма. То је у последњих шест година треће светско злато за Србију у рвању. По повратку у Београд, захвалио је свима у Србији на подршци.

Невероватну сезону, након бронзе на Олимпијским играма, Зубари Датунашвили је крунисао златном медаљом на Светском првенству, осмим најсјајнијим одличјем на светским шампионатима.

"Било је тешко, али сам психички јак и зато сам победио. Напорно смо се спремали и освојио сам бронзану медаљу на Олимпијским играма и тако добио велико самопоуздање. Зато сам освојио златну медаљу", рекао је Датунашвили.

Победио је велике ривале, а у финалу је најлепшим захватом на Светском првенству савладао Бугарина Kирила Маскевича.

"Имао сам добру тактику. Он је погрешио и ја сам победио. Живела Србија. Хвала пуно", рекао је Датунашвили.

"Прогласили су га за уметника, да је тренутно најатрактивнији рвач планете и то је наш понос. Он је две године у Србији. Србија је показала да је земља шанси. Наш савез је показао да је савез у кога долазе спортисти, а не одлазе. Ми смо на то поносни", рекао је Председник рвачког савеза Србије Жељко Трајковић.

Резултатима Датунашвилија задивљен је и олимпијски шампион из Рија, Давор Штефанек.

"Много му хвала за лепо рвање. Био сам тамо, гледао сам. Много му хвала за сваки тренутак који је донео Србији у овој години са велике три медаље", рекао је Давор Штефанек.

Србија је преузела заставу Светске рвачке федерације, као организатор Светског првенства које се одржава наредне године у Београду.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво