Читај ми!

Датунашвили светски шампион, Србији јубиларна 100. медаља

Српски рвач Зураб Датунашвили освојио је златну медаљу на Светском првенству у Ослу, пошто је савладао белоруског такмичара Kирила Маскевича са убедљивих 9:1.

Још један маестрални наступ српског рвача Зураба Датунашвилија на Светском првенству и још једна медаља за Србију у том спорту.

Датунашвили је у категорији до 87 килограма, савладао белоруског такмичара Kирила Маскевича са убедљивих 9:1.

Зураб је претходно на турниру био бољи од Руса Милада Алирзаева 4:3, Грузијца Лашуа Гобадзеа 2:1 и у полуфиналу Данца Рајбека Бисултанова 5:1. 

Србија је тако освојила 100. јубиларну медаљу на Европским првенствима, Светским шампионатима и Олимпијским играма у сениорској конкуренцији.  

Датунашвили је потврдио да је у сјајној форми, пошто је након освајања златне медаље на Европском првенству у Варшави и бронзане на Олимпијским играма у Токију, био златан и на Светском првенству.

Наредни шампионат света одржаће се у Београду 2022. године – биће то прилика да наши рвачи пред својом публиком значајно увећају досадашњу колекцију од 100 медаља.

Одмах по освајању медаље нашем рвачу су стигле бројне честитке преко друштвених мрежа од бројних обожавалаца, познаника, пријатеља као и од председника Србије Александар Вучића, премијерке Ане Брнабић до министра омладине и спорта Вање Удовичића.

"Најсрдачније честитке нашем Зурабију Датунашвилију на освојеној титули првака света на шампионату у Ослу! Сјајан и убедљив успех нашег репрезентативца донео је велику радост целом народу! Србија је поносна на ово злато, браво Зураби! Нови успеси и медаље Вас тек чекају!", написао је Александар Вучић на Твитеру.

„Светско злато за Србију у рвању, најбољи на планети наш Зураб Датунашвили! Увек шампионски непоколебљив, свим срцем, свом снагом - свака част, мајсторе, тако се бори за Србију! Честитам и твом стручном штабу и Рвачком савезу Србије на још једном успеху за понос и поштовање наше Србије", наводи се у честитки министра Удовичића.
 

четвртак, 28. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво