Читај ми!

Велики проблем за Србију, Удовичић наговестио да је и Соња Васић заражена коронавирусом

Министар омладине и спорта Вања Удовичић открио је током гостовања у Јутарњем програму РТС-а да српска олимпијска делегација тренутно има двоје спортиста заражених коронавирусом. Удовичић је истакао да је у питању брачни пар, што би могло да представља вишеструки проблем.

Већ неколико дана је познато да је веслач Милош Васић, по слетању у Токио, имао позитиван тест и да је у карантину.

"Имамо двоје заражених спортиста у овом тренутку, нажалост. У питању је брачни пар", рекао је Удовичић гостујући у Јутарњем програму и тако наговестио да је други спортиста у ствари Соња Васић.

Министар није откривао имена, али се зна да је најбоља српска кошаркашица супруга Милоша Васића и то би могла да буде отежавајућа околност за нашу делегацију.

"Жао ми је што је један од спортиста који је отпутовао у Токио испунио све здравствене протоколе у Атини, јер су одатле кренули у Токио."

Соња је после освајања Европског првенства, на којем је проглашена за МВП, на Олимпијским играма требало да се опрости од играња за национални тим, али и да заједно са Филипом Филиповићем носи заставу на церемонији отварања.

Сада је питање да ли ће стићи да се опорави за такмичење које почиње за нешто више од две седмице, док је њен супруг и даље у карантину.

"Покушавамо читаву делегацију да вратимо у Србију, јер има још времена до Олимпијских игара. Потребно им је да се врате у тренажни процес, а треба да извучемо максимум. Не смемо да дозволимо да остатак тима има консеквенце, да буде изолован. Морамо да им омогућимо да представљају Србију на прави начин", рекао је министар.

Удовичић је истакао и да је свакодневно у директном контакту са српским олимпијцима.

"Мој приступ је од почетка био такав да сам у директном контакту са спортистима. Многе знам лично јер сам са њима боравио у олимпијским селима и заједно смо се такмичили и дружили. Приступ је био да кроз лични контакт имам све информације, да на дневном нивоу можемо да реагујемо и решавамо одређене проблеме који су се дешавали", изјавио је, између осталог, Удовичић током гостовања у Јутарњем програму РТС-а.  

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара