Николић примио српске параолимпијце

Председник Србије Томислав Николић у Београду је организовао пријем за спортисте који су представљали Србију на Параолимпијским играма у Лондону, а они су му том приликом поклонили реквизите које су користили током такмичења, са својим потписима.

Од освајачице златне медаље у бацању копља Тање Драгић председник је добио копију златне медаље

 

"Ако вам се понекада учини да нешто не можете, или ако изгубите наду и веру, ви се сетите ових спортиста. Њихов пример Србија ће користити да покаже деци колико је важно физичко васпитање", рекао је Николић новинарима у Председништву Србије.

Он је додао да ће видети са Владом Србије да већ данас почну припреме за Параолимпијске игре у Рио де Жанеиру 2016. године, како би резултати били још бољи.

Председник Параолимпијског комитета Србије Зоран Мићовић рекао је да су две златне и три сребрне медаље са Игара у Лондону, као и два четврта места, велики успех.

"У жестокој конкуренцији постигнут је велики успех. Сада морамо да направимо добар стратешки план за Бразил, како бисмо оправдали ове резултате", казао је Мићовић.

Параолимпијцима је на резултатима у Лондону честитала и министарка омладине и спорта Алиса Марић.

Медаље за Србију на ПОИ у Лондону освојили су Жељко Димитријевић (злато у бацању чуња), Тања Драгић (злато у бацању копља), Борислава Перић-Ранковић и Златко Кеслер (обоје сребро у стоном тенису), као и Драженко Митровић (сребро у бацању диска).

број коментара 3 Пошаљи коментар
(уторак, 11. сеп 2012, 10:06) - anonymous [нерегистровани]

свака част

Ови људи су без великих обећања освојили медаље, а где је њима дочек испред Скупштине!?
Да сте живи и здрави!

(уторак, 11. сеп 2012, 01:22) - anonymous [нерегистровани]

Veliko hvala

Na osvojenim medaljama i na casnom predstavljanju nase zemlje Srbije!

(понедељак, 10. сеп 2012, 22:00) - LONDON1953 [нерегистровани]

NAKLON

Sportom se bavim vec 38 godina i svestan sam napora,volje,zelje,odricanja i mnogo stosta da bi se postigao bilo kakav uapeh,i zato ustajem i poklanjam se do zemlje u znak postovanja uspehu ovih devojaka i momaka bez obzira dali su osvoili medalju ili ne jer iz Vase celicne volje se moze nauciti mnogo toga,HVALA VAM I ZIVELI