Читај ми!

Стонотенисерке без медаље

Србије није успела да освоји и шесту медаљу на Параолимпијским играма у Лондону. Стонотенисерке поражене од Јужне Кореје у борби за треће место резултатом 3:1. У табору "орлова" незадовољни четвртим местом.

Женска стонотениска репрезентација Србије заузела је данас четврто место на Параолимпијским играма у Лондону, пошто је мечу за бронзану медаљу изгубила од Јужне Кореје са 1:3.

У првом мечу Нада Матић изгубила је од Сунг Хе Мун са 1:3 (4:11, 13:11, 2:11, 5:11), у другом је Борислава Перић Ранковић поражена од Јанг А Џунг са 1:3 (11:4, 6:11, 4:11, 9:11), а у трећем је Перић Ранковић савладала Сунг Хе Мун са 3:1 (11:9, 5:11, 11:6, 12:10), док је у четвртом мечу Матићева после велике борбе изгубила од Јанг А Џунг са 1:3 (17:15, 13:15, 9:11, 7:11).

Стонотенисерка Србије Борислава Перић Ранковић истакла је да је требало у свом првом мечу да одигра боље.

"Рука уопште није слушала главу или глава руку. Не знам шта се догодило, али није оно што је требало. Не знам ни како сам успела да се вратим у следећи меч. Недостајало нам је мало среће у пресудним моментима", рекла је Перић Ранковићева.

Она је додала да је то "нешто мало" недостајало да стигну до одлучујућег дубла.

"Када се смире страсти видећемо где смо грешиле. Мало више смо подлегле притиску да напишемо један део историје освајањем прве екипне медаље", рекла је Перић Ранковићева и додала да је вероватно за обе то био превелики психолошки терет.

Стонотенисерке су поновиле успех из Пекинга, где је она освојила сребрну медаљу, а екипа заузела четврто место.

"У Пекингу смо исто несрећно биле четврте. Дођете до полуфинала и останете четврте, то је као да дођете до воде и не напијете се. Шта више рећи", рекла је Борислава Перић Ранковић.

Друга стонотенисерка Нада Матић била је превише тужна и није желела или могла да говори, а селектор Лазар Куртеш оценио је да је меч био тежак и да Србија још није добила Јужну Кореју на великом такмичењу.

"Чињеница је да смо имали тежак жреб на путу до медаље. Ми смо прижељкивали Шведску, која је јача, али смо је побеђивали. Мислим да је психолошко оптерећење и превелика жеља утицала да на крају изгубимо", рекао је Куртеш.

У финалу је Кина савладала Шведску са 3:0.

број коментара 0 Пошаљи коментар