Читај ми!

Катар – Домаћин је највећи аутсајдер првенства, да ли може да изненади?

Селекција Катра је домаћин Светског првенства, и вероватно дс не би ни била на највећој смотри фудбала да је требала да прође квалификације. Домаћину је ово прво учешће на Светском првенству. Налази се у Групи А са селекцијама Холандије, Сенегала и Еквадора.

Сигурно најслабија група на Светском првенству је Група А, где је Холандија апсолутни фаворит и само чудо може да је помери са првог места у групи. Остале три селекције ће се борити за наставак такмичења. Катар није међу фаворитима, али може да изненади.

Тренер Феликс Санчез изабрао је састав од 26 играча који се искључиво састоји од домаћих играча предвођених нападачким тројцем Акрамом Афифом, Алмоезом Алијем и Хасаном Ал Хајдосом.

Санчез и његови играчи бораве заједно у изолацији од јуна док су одржавали тренинг камповима у Шпанији и Аустрији.

То је сличан приступ као у Јужној Кореји пре 20 година када су су домаћини направили шок за полуфинале Светског првенства 2002.

Санчез, који је учио свој занат током 10 година са омладинским тимовима Барселоне, водио је Катар до победе од 3:1 над Јапаном у финалу Купа Азије 2019. за прву велику међународну титулу ове земље.

"У 2019. било је тешко замислити да би Катар могао да освоји Куп Азије", рекао је Санчез недавно у интервјуу шпанском спортском дневнику Марца.

"Очигледно, не говорим о освајању Светског купа, али да играмо на добром нивоу против ова три противника је наш изазов. После је фудбал и све може да се деси."

Селектор Катара Феликс Санчез определио се за искусну екипу за први наступ ове земље на Светском првенству.

Санчез ће се надати да ће моћи да понове свој историјски тријумф на Купу Азије 2019. Он је одлучио за већину играча који су оставили свој траг на том турниру, укључујући Ал-Моез Алија, који је био најбољи стрелац са девет голова.

Искусни 31-годишњи капитен Катара, Хасан Ал Хаидос, играће своју 170. утакмицу у нацоналном дресу на дан отварања Светског првенства када домаћини играју против Еквадора.

На списку селектора су:

Голмани: Сад Ал-Шеб (Ал-Сад), Мешал Баршам (Ал-Сад), Јусеф Хасан (Ал-Гарафа);

Одбрана: Педро Мигуел (Ал-Сад), Мусаб Kодер (Ал-Сад), Тарек Салман (Ал-Сад), Басам Ал-Рави (Ал-Духаил), Буалем Kукхи (Ал-Сад), Абделкарим Хасан (Ал-Сад), Исмаел Мухамад (Ал-Духаил), Хомам Ахмед (Ал-Гарафа);

Средњи ред: Јасем Габер (Ал-Араби), Али Асад (Ал-Сад), Асим Мадибо (Ал-Духаил), Мухамед Вад (Ал-Сад), Салем Ал-Хајри (Ал-Сад), Мостафа Тарек Машал (Ал-Сад), Kарим Будијаф (Ал-Духаил), Абдулазиз Хатем (Ал-Рајан);

Напад: Наиф Ал-Хадхрами (Ал-Рајан), Ахмед Алаелдин (Ал-Гарафа), Хасан Ал-Хајдос (Ал-Сад), Акрам Афиф (Ал-Сад), Алмез Али (Ал-Духаил), Мухамед Мунтари (Ал-Духаил), Kалид Мунер Мазед (Ал-Вакра).

Распоред утакмица:

Прво коло, 20. 11.
Катар - Еквадор

Друго коло, 25. новембар
Катар - Сенегал

Треће коло, 29. новембар
Катар - Холандија

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара