Читај ми!

Мексико - Гиљермо Очоа, потенцијални камен спотицања за Месија и Левандовског

Мексико у Катар долази са намером да помрси рачуне неком од фаворита. Гиљермо Очоа, голман и капитен Мексика покушаће да понови бравуре из Јужне Африке и Бразила.

Тренутно 13. репрезентација на Фифиној ранг листи увек важи за незгодног ривала и неког ко се никад не сме потценити јер се на Миндијалима за нама дешавало да баш они пруже најјачи отпор неком од фаворита.

На прошлом шампионату у Русији испали су од Бразила у осмини финала са 2:0 у мечу у ком су пружили феноменалан отпор а недостајало им је мало среће.

Мексико је на Мундијалима наступао 16 пута до сада. Први пут су наступали на првом у Уругвају 1930. били су у групи А где су претрпели сва три пораза, што им је уједно и један од најлошијих наступа.

Модерна историја фудбала ове земље почела је 1983. када је на клупу репрезентације Мексика сео Бора Милутиновић који је направио промене које су узроковале да селекција као домаћин досегне до четвртфинала 1986. што им је уједно и најбољи успех икада.

Почетак 21. века може се назвати златним добом мушке фудбалске репрезентације Мексика. Највећу улогу у томе имао је Рафаел Маркез. Централни бек, који је уживао у својим највећим клупским тријумфима са Барселоном, постао је једини играч у историји који је играо на четири узастопна светска првенства. Са Маркезом је Мексико освојио Куп Конфедерација и два Купа КОНКАКАФ.

Након завршетка његове међународне каријере, тим је наставио да тријумфује. 2015. и 2019. поново се показао као без премца у Северној Америци, а 2012. је освојио, први пут у историји Олимпијске игре. У овим тријумфима велику улогу је одиграо Хавијер „Чичарито" Ернандез. Нападач Манчестер јунајтеда и Реал Мадрида који је сада најбољи стрелац Мексика свих времена са 52 гола.

Мексико се налази у тешкој групи, за пролаз ће морати да се бори са Аргентином, Пољском, али и Саудијском Арабијом.

Селектор Херардо Мартино на располагању има доста познатих имена, највише играча које зове на национална окупљања игра у Мексику, Америци и на Пиинејском полуострву, у шпанским и португалским тимовима.

Играчи се због тога добро познају и знају ко шта треба да ради на терену. Капитен екипе је сада већ времешни Гиљермо Очоа коме ће ово бити последње Светско првенство у дресу репрезентације.

Позната је прича да голман Мексика на Мундијалима зачара свој гол и брани као у трансу, а још уз ударну песницу екипе "Чичарита" и неколико искусних играча каљених у најачим лигама Европе, Мексико има добре шансе да прође групу а можда и осмину финала.

Састав Мексика за Светско првенство:

Голмани: Гиљермо Очоа, Алфредо Талавера, Родолфо Кота.

Одбрамбени играчи: Хорхе Санчез, Кевин Алварез, Нестор Араухо, Јохан Васкез, Хектор Морено, Сезар Монтес, Херардо Артеага, Хесус Гаљардо.

Везни ред: Андрес Гвардадо, Хектор Ерера, Шарли Родригез, Ерик Гутијерез, Луис Чавес, Едсон Алварез, Орбелин Пинеда, Луис Ромо.

Нападачи: Алексис Вега, Хирвинг „Чаки" Лозано, Раул Хименез, Роберто Алварадо, Уриел Антуна, Хенри Мартин, Рохелио Фунес Мори.

Распоред мечева у групи Ц:

22.11 11:00 Аргентина - Саудијска Арабија
22.11 17:00 Мексико - Пољска
26.11 14:00 Пољска - Саудијска Арабија
26.11 20:00 Аргентина - Мексико
30.11 20:00 Пољска - Аргентина
30.11 20:00 Саудијска Арабија - Мексико

четвртак, 18. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво