Читај ми!

Аргентина - Последњи Месијев танго

Ово првенство је можда и последња шанса да један од најбољих фудбалера свих времена освоји једини пехар који му недостаје "Богињу". Аргентина ће се у Катару борити за трећу титулу шампиона.

Аргентина циља највише постоље, популарни "Гаучоси" немају шта и немају кога да чекају. Лионел Меси напунио је 35 година и ово је можда и последњи Мундијал за фудбалера ког идаље сматрају за најбољег играча планете. Капитен Аргентине жуди за "Богињом" колико и Голум за Прстеном у Tолкиновим књигама јер је то једино достигнуће које му недостаје у пребогатој фудбалској каријери. 

Иако је он сам најавио да ће му ово бити последњи Мундијал, селектор Аргентине Лионел Скалони тврди да ће убедити Месија да игра и 2026. Он не само да верује да ће нападач ПСЖ-а играти, већ ће како каже и тада саставити тим који ће играти око њега.

Оптимизам Скалонија је јако висок с обзиром да ће четири године од данас на врхунцу каријере бити: Лаутаро Мартинез, Пауло Дибала, Хоаким Кореа, Хулијан Алварез па и Ђовани "Ел Чолито" Симеоне фудбалер Наполија и син тренера Дијега.

Седмоструки освајач Златне лопте већ је стизао до финала, у Бразилу 2014, након продужетака, Марио Геце је у 112. минуту Немачкој чертврти пут у историји донео подизање до "крова света" а Лионел Меси и сународници у сузама су гледали славље првог европског шампиона на тлу вреле Јужне Америке.

На овом континенту се дуго говори да је најбитнија споредна ствар на свету уствари најбитнија битна ствар јер се успеси богато награђују а разочарења скупо плаћају и не праштају.

Аргентина се 18 пута такмичила на Светским шампионатима, а први пут 1930. када је у финалу изгубила од домаћина Уругваја са 4:2.

"Ла Албиселесте" у својој витрини има две титуле са Мундијала, из Аргентине 1978. и Мексика 1986. када је велики Дијего Марадона "Божјом руком" како је он то волео да каже запечатио судбину Енглезима.

"Гаучоси" су се одлично показали у квалификацијама, завршили су на другој позицији без пораза са 11 победа и шест нерешених. Испред њих био је Бразил са 14 победа уз три ремија. Лаутаро Мартинез и Лионел Меси постигли су по седам голова чиме деле 4. место на листи стелаца у квалификацијама.

Селектор Лионел Скалони има слатке муке од како је стао на чело првог тима 2018. године јер пред свако окупљање селекције мора три пута да мери пре него што пресече како ће му изгледати коначни списак јер је број квалитетних фудбалера који играју не само у Европи већ и у домаћим клубовима јако велики.

Аргентина ће се за пролаз међу најбољих 16 борити са Пољском и Мексиком, а у групи је још и Саудијска Арабија.

Састав Аргентине за Светско првенство:

Голмани: Емилијано Мартинез (Астон Вила), Херонимо Руљи (Виљареал) и Франко Армани (Ривер Плата)

Одбрана: Науел Молина (Атлетико), Гонзало Монтијел (Севиља), Хуан Фојт (Виљареал), Kристијан Ромеро (Тотенхем), Херман Пецеља (Бетис), Николас Отаменди (Бенфика), Лисандро Мартинез (Манчестер јунајтед), Маркос Акуња (Севиља), Николас Таљафико (Лион)

Средина терена: Родриго де Паул (Атлетико), Леандро Паредес (Јувентус), Алексис Мекалистер (Брајтон), Гвидо Родригез (Бетис), Алехандро Папу Гомез (Севиља), Енцо Фернандез (Бенфика), Езекијел Паласиос (Леверкузен)

Напад: Лионел Меси (ПСЖ), Пауло Дибала (Рома), Лаутаро Мартинез (Интер), Анхел ди Марија (Јувентус), Хулијан Алварез (Манчестер сити), Николас Гонзалез (Фјорентина), Хоакин Kореа (Интер).

Распоред мечева у групи Ц:

22.11 11:00 Аргентина - Саудијска Арабија
22.11 17:00 Мексико - Пољска
26.11 14:00 Пољска - Саудијска Арабија
26.11 20:00 Аргентина - Мексико
30.11 20:00 Пољска - Аргентина
30.11 20:00 Саудијска Арабија - Мексико

четвртак, 09. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара