Читај ми!

Костарика - преко трња до Катара

Трећа најмања држава Централне Америке прошла је трновит пут до Катара. Шести пласман на светску фудбалску смотру је већ довољан успех за Костарику.

Не тако давно, у Рију 2014, Костарика је била на прагу полуфинала, али су Холанђани били бољи после пенала. Још једном су успели да прођу групну фазу, било је то на дебитантском учешћу 1990. у Италији под "диригентском палицом" Боре Милутиновића. Групну фазу нису прошли 2002, 2006. и 2018. године.

Борба за долазак у Катар била је грчевита. Завршили су као четвртопласирани у КОНКАКАФ зони, иако су имали исти скор 7-4-3 као и САД. Успели су чак и да савладају Американце, гол разлика је пресудила и одвела их у бараж.

Одлучујући меч на стадиону Ал Рајан против Новог Зеланда завршио се тријумфално, јунак нације постао је Џоел Кембел, једини стрелац на том мечу.

У антологијском саставу који је остварио највећи репрезентативни успех био је и голман Кејлор Навас, коме су одличне партије у Рију обезбедиле ангажман у Реал Мадриду. Далеко најзвучније име те земље.

Од интернационалаца у Европи још играју Џевисон Бенет (Сандерленд), Франсиско Калво (Коња) и Брендон Агилера (Нотингем форест). Основу чине играчи најбољих домаћих тимова Алахуаненсеа и Ередиана, а намерници за ангажманом ван границе Костарике гравитирају ка МЛС лиги.

Костарика има убитачан распоред. Играће прво са Шпанијом, па Немачком и тек на крају са Јапаном.

Састав Костарике:

Голмани: Кејлор Навас (ПСЖ), Естебан Алварадо (Ередиано), Патрик Секеира (Депортиво Луго)
Одбрана: Франсиско Калво (Коња), Хуан Пабло Варгас (Миљонариос), Кендал Вотсон (Саприса), Оскар Дуарте (Ал вехда), Данијел Чакон (Колорадо рапидс), Кејшер Фулер (Ередиано), Карлос Мартинез (Сан Карлос), Брајан Овиедо (Реал солт лејк), Роналд Матарита (Синсинати)

Средњи ред: Јељцин Техеда (Ередиано), Селсо Борхес (Алахуеленсе), Јустин Салас (Саприса), Роан Вилсон (Гресија), Герсон Торес (Ередиано), Даглас Лопез (Ередиано), Џевисон Бенет (Сандерленд), Алваро Замора (Саприса), Ентони Ернандез (Пунтаренас), Брендон Агилера (Нотингем форест), Брајан Руиз (Алахуеленсе)

Напад: Џоел Кембел (Леон), Ентони Контрерас (Ередиано), Џон Венегас (Алахуеленсе).

Распоред свих утакмица Групе Е:

Прво коло 

Немачка - Јапан 14:00

Шпанија - Костарика 17:00

Друго коло 

Јапан - Костарика 11:00

Шпанија - Немачка 20:00

Треће коло 

Јапан - Шпанија 20:00

Костарика - Немачка 20:00

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво