Читај ми!

Немачка - "панцери" или "пацери" под Ханзијем Фликом?

Ера Јоакима Лева је завршена. Наследник Ханзи Флик ће водити Немачку на свом првом великом такмичењу. Оно сигурно не изостаје су квалитет, дисциплина и победнички менталитет.

Четвороструки прваци, осмоструки финалисти и 13 пута учесници полуфинала Мундијала су пример успешног система и континуитета из деценије у деценију. На путу ка трофејима 1954, 1974, 1990. и 2014. нису увек важили за несумњиве фаворите у финалу, али се ту показао карактер и упорност. Онда када су падали, тада је тресак врло гласно одјекнуо.

Русију не памте по добру, јер су као браниоци испали од домаћина у осмини финала после једанаестераца. Учешће на Еуру су завршили у осмини финала поразом од финалисте Енглеске. Многе репрезентације би биле задовољне самим тим што пролазе у другу рунду, али се то у случају Немаца сматра кризом резултата.

Ханзи Флик је дошао на клупу Немачке 2021, након што је "испекао занат" у Бајерну и на позицији асистенција Јоакима Лева. Није кренуло обећавајуће у Лиги нација. У текоћој сезони Лиги нација су завршили као трећи у групи са једном победом, четири ремија и поразом. Квалификације су одигране готово перфектно. Квари утисак једино пораз од Северне Македоније 2:1 у Дизелдорфу.

Као по обичају, основу тима чине Бајернове узданице у свим линијама. На голу Мануел Нојер, у средини Леон Горецка и Џошуа Кимих и у нападу Томас Милер, Лирој Сане, Серж Гнабри и Џамал Мусијала.

Ваља истаћи повратак Марија Гецеа, који уз Милера и Нојера једини доноси искуство и знање пута до фудбалске "богиње". Нападач Лајпцига Тимо Вернер би сигурно био у саставу, али је доживео повреду лигамената зглоба на мечу Лиге шампиона са Шахтјором. Већина играча су из Бундеслиге, што говори о њеној дубини и квалитету.

Од интернационалаца су из Енглеске долетели Тило Керхер (Вест хем), Илкај Гиндоан (Манчестер сити) и Каи Хаверц (Челси), док из шпанске Примере долазе голман Марк-Андре Тер Штеген (Барселона) и дефанзивац Антонио Ридигер (Реал Мадрид).

Већ при самом извлачењу је било очигледно да ће се у европском класику са Шпанијом одредити број један Групе Е. Дерби европског фудбала на распореду је у другом колу, пре тога је дуел са Јапаном, а на крају са Костариком.

Немачка несумњиво има квалитет за пролаз групе. Остаје питање како ће Флик водити екипу и колико дубоко у наредној фази.

Састав Немачке: 

Голмани: Мануел Нојер (Бајерн), Марк-Андре Тер Штеген (Барселона), Кевин Трап (Ајнтрахт)

Одбрана: Армел Бела Кочап (Саутемптон), Матијас Гинтер (Фрајбург), Кристијан Гинтер (Фрајбург), Тило Кехрер (Вест хем), Лукас Клостерман (Лајпциг), Давид Раум (Лајпциг), Антонио Ридигер (Реал Мадрид), Нико Шлотербек (Борусија Дортмунд), Никлас Зиле (Борусија Дортмунд)

Средина: Леон Горецка (Бајерн), Џошуа Кимих (Бајерн), Илкај Гиндоан (Манчестер сити), Јулиан Брандт (Борусија Дортмунд), Јонас Хофман (Борусија Мехенгладбах), Марио Геце (Ајнтрахт)

Напад: Каи Хаверц (Челси), Јусуфа Мукоко, Карим Адејеми (Борусија Дортмунд), Томас Милер (Бајерн), Лирој Сане (Бајерн), Серж Гнабри (Бајерн), Џамал Мусијала (Бајерн), Никлас Филкруг (Вердер Бремен)

 

Распоред свих утакмица Групе Е:

Прво коло 

Немачка - Јапан 14:00

Шпанија - Костарика 17:00

Друго коло 

Јапан - Костарика 11:00

Шпанија - Немачка 20:00

Треће коло 

Јапан - Шпанија 20:00

Костарика - Немачка 20:00

недеља, 05. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара