Читај ми!

Шпанија - Енрикеова смена генерација, Барселонини клинци на челу колоне

Прошли су златни дани "Црвене фурије" и дошла су нека нова имена која треба да поново граде реноме Шпаније у светском фудбалу.

Шпанци долазе на своје 16. светско првенство у подмлађеном саставу. Једино је неуништви Серхио Бускетс био део (и један од главних шрафова) трофејног састава 2010. године. У претходних 15 учешћа, са изузетком Мундијала у Јужној Африци, били су тим који има довољно квалитетне играче да прође групну фазу, али са лимитираним квалитетом због ког се враћају кући после осмине или четвртфинала.

На претходном Мундијалу су после пенала испали од домаћина Русије у осмини финала. На Еуру 2020. су приказали систем, допадљиву игру и догурали до полуфинала и испали од првака Италијана, такође после једанаестераца.

Пласман у Катар обезбедили су првим местом и скором 6-1-1, једини пораз дошао је на гостовању Шведској 2:1. Импресивно играју у Лиги нација, догуравши до финала прошле сезоне. Лепо "гурају" и у овој сезони.

Селектор Луис Енрике подмађује састав уз пар прекаљених имена. Костур чине играчи Барселоне, почевши од Бускетса и Ђордија Албе. Каталонски погон младих ослонаца чине најбољи млади играч Еура 2020. Педри, као и Ансу Фати, Гави и Феран Торес.

И сам Луис Енрике је играо и за Реал и за Барселону тако да нема речи о пристрасности и гравитирању ка источном или западном полу шпанског фудбала. Веран је искључиво интересу Шпаније, што значи подмлађивање.

Нема Серхија Рамоса и Давида де Хее. Рамос јесте један од најтрофејнијих играча своје генерације и икона Реал Мадрида, али од преласка у ПСЖ крећу проблеми са повредама. Давид де Хеа није на врхунцу и није поуздан као пре неколико година. Такође, од искуснијих нема Марка Асенсија и Тијана Алкантаре.

Такмичење у Групи Е кренуће са Костариком. У другом колу их чека велики дерби са Немачком, прави фудбалски класик и борба за прво место. Јапан је ривал у трећем колу.

Шпанци имају огроман потенцијал, али ту количину талента треба преточити у победе. Проћи ће групу готово извесно, остаје питање докле ће догурати у другој фази.

Састав Шпаније:

Голмани: Роберт Санчез (Брајтон), Давид Раја (Брентфорд), Унаи Симон (Атлетик Билбао).

Одбрана: Дани Карвахал (Реал Мадрид), Сезар Аспиликуета (Челси), Пау Торес (Виљареал), Ерик Гарсија (Барселона), Уго Гиљамон (Валенсија), Ајмерик Лапорт (Манчестер Сити), Ђорди Алба (Барселона), Хосе Гаја (Валенсија).

Везни ред: Серхио Бускетс (Барселона), Коке (Атлетико), Гави (Барселона), Родри (Манчестер Сити), Карлос Солер (ПСЖ), Педри (Барселона), Маркос Љоренте (Атлетико Мадрид).

Напад: Пабло Сарабија (ПСЖ), Алваро Мората (Атлетико Мадрид), Ансу Фати (Барселона), Феран Торес (Барселона). Марко Асенсио (Реал Мадрид), Дани Олмо (Лајпциг), Јереми Пино (Виљареал), Нико Вилијамс (Атлетик Билбао).

Распоред свих мечева Групе Е 

Прво коло 23.11.

Немачка - Јапан 14:00

Шпанија - Костарика 17:00

Друго коло 27.11.

Јапан - Костарика 11:00

Шпанија - Немачка 20:00

Треће коло 1.12.

Јапан - Шпанија 20:00

Костарика - Немачка 20:00

уторак, 30. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво