Читај ми!

Белгија - "Златна генерација" још једном да покаже квалитет

Белгијанци одлазе на Светско првенство са надом да се коначно покажу и докажу као велика репрезентаија. У групи су са Хрватском, Канадом и Мароком и свакако последње коло и дуел са "ватренима“ донеће одлуку која ће селекција заузети челну позицију.

"Златна генерација" Белгије добија последњу шансу да наступом на Светском првенству заокружи велике амбиције, Роберто Мартинез зна како да их укомпонује, али остаје питање колико је то довољно да "Црвени ђаволи" у пуном сјају заблистају на турнир у Катару.

Највећи ривал у групи свакако је Хрватска, жреб је у исту групу свртао другопласирану и трећепласирану екипу са предтходне светске смотре фудбала.  

Кевин де Брујне и екипа су као младе звезде уз велика очекивања, водиле Белгију у ново доба међународне игре. У четвртфиналу Светског првенства 2014. изгубили су од Аргентине са 1:0.

На последњем Светском првенству у Русији отишли су корак даље и освојили треће место, што је убедљиво најбољи резултат ове нације на Светском првенству.

Ако се од некога може очекивати неочекивано то је свакако репрезентација Белгије. Куртоа, Компани, Азар, Лукаку... Вероватно најбоља репрезентација Белгије у последњих неколико деценија.

Сада се нација узда у "златну генерацију", која се појављује "једном у сто година", да се коначно домогне финала, а ако то успе што да не и да се пригли "богиња".

Овај тим је дубок и опасан у нападу, али има низ слабости које тимови могу да искористе. Ипак, Мартинез је врхунски тренер који зна како да извуче максимум из својих играча стављајући их у најбољу позицију за успех.

Када се погледа њихов тим, заиста се може рећи да се Белгијанци не надају узалуд. На голу је сјајни Тибо Куртоа, у одбрани је неколико искусних играчам Вертонген из Андерлехра, Маније из Дортмунда и Касагне из Лестера сигурно су главни стуб испред голмана.

Везни ред чине сјајни играчи, који могу да се надигравају са свима - Де Брујне, Азар, Онана, Тилеманс, Караско ... Напад ће предводити, заисно колико буде спреман, Ромелу Лукаку. Без њега ту су Ориги и Мертенс, Батшуи ...

Треба видети колико ће бити спреман нападач Ромелу Лукакуом, који се тек вратио у потпуни тренажни процес са Интером из Милана, поново је доживео повреду мишића и није играо до паузе за Светско првенство. Његова кондиција трка са временом.

Поред њега, бек Тома Меније је претрпео слом јагодичне кости 16. октобра, али и он је на списку селектора.

На списку су:

Голмани: Тибо Куртоа (Реал Мадрид), Симон Мињоле (Клуб Бриж), Коен Кастелс (Волфзбург);

Одбрана: Јан Вертонген (Андерлехт), Тоби Алдервајрелд (Антверпен), Леандер Дендонкер (Астон Вила), Зено Дебаст (Андерлехт), Артур Теате (Рен), Воут Фаес (Лестер).

Везни ред: Ханс Ванакен (Клуб Бриж), Аксел Витсел (Атлетико Мадрид), Јури Тилеманс (Лестер), Амаду Онана (Евертон), Кевин Де Брујне (Манчестер Сити), Јаник Караско (Атлетико Мадрид), Торган Азар (Борусија Дортмунд), Тимоти Кастањ (Лестер), Тома Меније (Борусија Дортмунд).

Напад: Ромелу Лукаку (Интер), Мишу Батшуаји (Фенербахче), Шарл Де Кетеларе (Милан), Еден Азар (Реал Мадрид), Жереми Доку (Рен), Дрис Мертенс (Галатасарај), Леандро Тросар (Брајтон), Лоис Опенда (Ланс).

Распоред утакмица Групе Ф:

23. 11. Мароко - Хрватска 11.00
23. 11. Белгија - Канада 20.00

27.11. Хрватска - Канада 17.00
27.11. Белгија - Мароко 14.00

01.12. Канада - Мароко 16.00
01.12. Хрватска - Белгија 16.00

 

 

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара