Сенегал - "Лавови Теранге" потенцијално изненађење Мундијала

Сенегал је репрезентација која би могла да буде једно од изненађења Мундијала у Катару. Екипа је добро избалансирана, са вансеријским појединцима, па селектор Сисе очекује да његов тим може макар да понови успех из 2002. године, када је Сенегал на дебитантском наступу стигао до четвртфинала. "Лавовима Теранге" на руку иде и такмичење у Групи А, најслабијој на Мундијалу.

Иако тек трећи пут у историји учествује на шампионатима света, изузетно симпатична екипа Сенегала више није само гост на Мундијалима, већ један од фаворита из сенке. Можда не за освајање титуле, али свакако за пласман међу осам најбољих на турниру у Катару.

Екипа би тако поновила свој највећи успех из 2002. године, када је Сенегал први пут у историји учествовао на највећој смотри светског фудбала и одмах прирастао за срце неутралним љубитељима фудбала.

Већ на старту турнира у Јапану и Јужној Кореји Сенегал је савладао браниоца титуле Француску, а на крају је екипа коју су вукли Анри Камара и Ел Хаџи Дијуф поклекла у четвртфиналу против Турске, златним голом Илхана у продужетку.

Захваљујући добрим партијама у последње време, а нарочито после освајања Купа афричких нација у јануару, Сенегал заузима високо 18. место на Фифиној ранг-листи.

Селектор Алију Сисе предводи "лавове Теранге" од 2015. године, али на претходном Мундијалу његов тим није успео да прође групну фазу такмичења, у конкуренцији Јапана, Колумбије и Пољске.

Сада су Сенегалци четири године искуснији, а у свакој линији имају вансеријске играче - одбрану држи капитен Калиду Кулибали из Челсија, средином терена господаре искусни премијерлигашки играчи Идриса Геј и Шеик Кујате, док је главна ударна игла у нападу Садио Мане.

Нападач Бајерна у Катар одлази са повредом, али селектор Сисе није желео да се одрекне услуга једног од најбољих афричких фудбалера, макар одиграо и само један меч на Мундијалу.

Сенегалу на руку иде и чињеница да се такмичењ у објективно најслабијој Групи А у Катару, заједно са селекцијама домаћина, Холандије и Еквадора.

Уколико успе да покаже само део свог раскошног талента, Сенегал не би требало да има превише проблема да се нађе у нокаут фази турнира, а ако то "лавови Теранге" учине - небо је граница.

Распоред утакмица:

21. новембар Сенегал - Холандија 17.00

25. новембар Катар - Сенегал 14.00

29. новембар Еквадор - Сенегал 16.00

Састав Сенегала на Мундијалу у Катару:

Голмани: Едуар Менди (Челси), Алфред Гомис (Рен), Семи Диенг (Квинс Парк Ренџерс);

Одбрана: Калиду Кулибали (Челси), Папе Абу Сисе (Олимпијакос), Абду Дијало (Лајпциг), Исамил Јакобс (Монако), Фоде Бало Туре (Милан), Формос Менди (Амијен);

Везни ред: Идриса Геј (Евертон), Шејк Кујате (Нотингем Форест), Нампалис Менди (Лестер), Папе Геј (Марсељ), Папе Матар Сар (Тотенхем) Мамаду Лоум (Рединг) Мустафа Наме (Пафос), Пате Сис (Рајо Ваљекано);

Напад: Садио Мане (Бајерн Минхен), Исмаила Сар (Вотфорд), Булаје Диа (Салернитана), Бамба Диенг (Марсељ), Фамара Диедију (Алања), Николас Џексон (Виљареал), Илиман Ндијаје (Шефилд Јунајтед).

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара