Еквадор - Екипа која може да изненади и пласира се у осмину финала

Еквадор нема богату фудбалску историју на Светским првенствима, али то не значи да Јужноамериканци нису способни да носе са, на папиру, јачим селекцијама. Екипа Густава Алфара отвара Мундијал у Катару дуелом са домаћином, потом следе дуели са Холандијом и Сенегалом у вероватно најслабијој на турниру Групи А.

Ако се у обзир узме чињеница да ће Еквадор на предстојећем Мундијалу четврти пут у историји престављати Јужну Америку на смотри најбољих светских селекција, као и рејтинг на Фифиној листи (44), делује да ова селекција нема чему да се нада у Катару.

Први пут је Еквадор на Мундијал дошао 2002. године, а у претходна три наступа, два пута су елиминисани у групној фази такмичења, док су једном прошли у осмину финала - у Немачкој 2006. године.

Иако је жреб хтео да се Еквадор нађе у објективно најслабијој групи у Катару, аргентински стручњак на кормилу репрезентације Густаво Алфаро имаће тежак задатак да нађе пут до осмине финала, у конкуренцији домаћина, Сенегала и Холандије.

Ипак, селекција, која је успешно пребродила јужноамеричке квалификације за Мундијал, а које важе за најтеже за играње, сигурно заслужује поштовање сваког противника.

Тим на терену са капитенском траком предводи Енер Валенсија, нападач Фенербахчеа који има највише наступа за национални тим од тренутне генерације, али је и најбољи стрелац у историји Еквадора са 35 погодака.

Селектор Густаво Алфаро на располагању има млад тим, међу којима се издвајају играчи енглеског Брајтона, Первис Еступињан и Мојзес Каиседо.

Занимљиво је да Еквадор у последњих пет пријатељских утакмица није примио гол, иако су међу ривалима били Мексико и Јапан, што довољно говори о чврстој и пожртвованој одбрани ове селекције.

Еквадор је добио ту част да утакмицом против домаћина Катара отвори Мундијал на "Ал Бајт" стадиону, па ће се већ после тог дуела видети да ли је то тим за озбиљније изазове.

А они следе већ у наредне две утакмице, када ће противници бити селекције Холандије и Сенегала, главних фаворита за освајање прва два места у групи А.

Распоред утакмица:

20. новембар Катар - Еквадор 17.00

25. новембар Холандија - Еквадор 17.00

29. новембар Еквадор - Сенегал 16.00

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара