Читај ми!

Дан који смо чекали, Србија против Бразила, Камерун изазива Швајцарску, Португалија и Уругвај на терену

Петог дана Светског првенста на програму су мечеви у групама Г и Х. Дан отварају Швајцарска и Камерун, следе два дуела Групе Х, Уругвај се састаје са Јужном Корејом, потом Портигалија и Гана. На крају дана спектакл, Србија игра против Бразила. Све мечеве пратите на програмима РТС-а.

Србија почиње учешће на Светском првенству против петоструког шампиона света Бразила у мечу Групе Г. Исто као и пре четири године у Русији, када су играли у трећем колу, исти је и судија - Алиреза Фагани. Састави су измењени, а наша селекција са много више самопоуздања улази у овај дуел.

"Орлове" очекује тежак меч са неугодним и опасним ривалом, који зна да казни све грешке противника. Ипак и наша селекције има своје адуте које ће показати на терену.

Бразил у дуел улази као фаворит, што донекле може да буде додатни притисак за играче од којих се очекује много. Србија, како се наводи, нема шта да изгуби. То ће сигурно додатно да опусти наше репрезентативце и да им омогући да пруже свој максимум у овом дуелу. Што да не и да стигну до велике победе.

Победа наше селекције не би била превелико изненађење, као пар сензација које су се десиле у предходна два дана. Ипак све ће бити јасно кад игра почне.

Дуел између Србије и Бразила игра се на стадиону Лусаил, а почиње у 20.00. Пренос је на нашем Првом програму.

Дан отвара дуел Швајцарске и Камеруна из наше групе. Швајцарци желе да тријумфом оправдају улогу фаворита и да наставе борбу за осмину финала која им предстоји у дуелима са Бразилом и Србијом. С друге стране Камерун вреба своју шансу и покушаће да изненади ривала.

Дуел почиње у 11.00 на стадиону Ал Џануб. Пренос првог полувремена је на Првом програму РТС-а, а другог на нашем Другом програму.

Потом на терен "Дијамант Катара" излазе Уругвај и Јужна Кореја. Први меч Групе Х игра се од 14.00 уз директан пренос на нашем Првом програму. Уругвајци ће покушати да већ на старту шампионата покажу да се враћају на стазе старе славе.

Ичекање до почетка дуела наше селекције попуниће други сусрет Групе Х, између Португалије и Гане од 17.00 (РТС1) на стадиону 974 у Дохи.

Данашњи мечеви:

Група Г
11.00 Швајцарска - Камерун
20.00 Србија - Бразил 

Група Х
14.00
Уругвај - Јужна Кореја
17.00 Португалија - Гана

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара