Суспендован белоруски дизач тегова

Белоруски дизач тегова, који се изненађујуће повукао са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, суспендован је јер је заменио урин у допинг узорку.

Међународна федерација дизања тегова (ИВФ) саопштила је да је Белорус Станислав Чадович привремено суспендован док чека одлуку после истраге о наводима да је заменио урин у узорку како би преварио на допинг тесту.

Он би могао да буде суспендован на четири године, пошто се спортисти који замењују узорке углавном кажњавају као да су позитивни на допинг тесту.

Чадович је својевремено освојио сребрну медаљу на Европском првенству у категорији до 62 килограма, а пре почетка Олимпијских игара у Рио де Жанеиру важио је за фаворита за медаљу.

Он је, међутим, склоњен из белоруског олимпијског тима без објашњења уочи почетка такмичења у Рију. ИВФ није навела да ли се прекршај за који се Чадович сумњичи догодио у Рију.

Белорусија се суочава са једногодишњом суспензијом из међународних такмичења, пошто је неколицина њених дизача тегова била позитивна на поновљеним тестирањима допинг узорака са Игара у Пекингу 2008. и Лондону четири дана касније.

број коментара 0 Пошаљи коментар