Јевтић: Љута сам и страх ме је

Српска атлетичарка Оливера Јевтић рекла је да је љута јер ће на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру први пут после 26 година бити без подршке и да је због тога страх.

"Ово су ми пете олимпијске игре, али имам осећај као да су прве. Страх ме је, идем без логистичке подршке, без тренера. Први пут после 26 година тренер не иде са мном. Када дођем у село мораћу сама да се сналазим, сама да организујем, да тражим помоћ из других земаља. Осећања су ми помешана и јако ми је жао", рекла је Јевтићева.

Оливера Јевтић, која ће наступити у маратону, отпутовала је на Олимпијске игре са српским рвачима. Како је рекла, неће да их "баксузира", већ ће после такмичења имати "много тога да каже".

"Није добро када се уноси негативна енергија. После Олимпијских игара и маратона ћу имати много тога да кажем, да истерам из срца", рекла је она.

Јевтићева је истакла да се у Рију нада најбољем резултату у последњих шест година.

"Имам лепе успомене из Бразила, две победе у Новогодишњим тркама у тој земљи и много ми одговара та страна. Борићу се са Богом и са собом и даћу све од себе. Не знам стазу, али добро познајем Рио. Покренула сам се последња два месеца, јако сам задовољна формом и очекујем бољи резултат у маратону него што сам имала у последњих шест година", рекла је Оливера Јевтић.

Упитано за њено здравствено стање и да ли је добро, Јевтићева је одговорила: "Јесам, хвала Богу, то ме једино држи у свему".

Оливера Јевтић ће маратон на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру трчати у недељу, 14. августа.

број коментара 2 Пошаљи коментар
(уторак, 09. авг 2016, 12:28) - загрижени [нерегистровани]

нажалост - пропаст

Овим Оливериним коментаром се назире позадина проблема неуспјеха наших спортиста на ОИ. Част изузецима као што су одбојкашице - изузетак који потврђује правило.
Очито је логистика заказала, и нешто није урађено како треба - и сад се види да је нереалан био оптимизам министра (17 медаља).
Зашто атлетичари овако касно путују? Дан-два пред почетак такмичења?
Па постоји нешто што се зове аклиматизација - ипак је временска разлика 8 сати.

(уторак, 09. авг 2016, 10:04) - Узалудне наде [нерегистровани]

логистика

И поред свих самохвала министра и његовог тима очито је да нешто у логистици не штима. Толике наде и реална очекивања, а осим одбојкашица сви су досад подбацили.
Зашто и атлетичари нису одмах отишли, него иду дан пред наступе - па постоји нешто што се зове аклиматизација (временска разлика је велика).
Нажалост....