Mali uručio pomoć Drvaru

Ministar finansija Siniša Mali u Drvaru je uručio pomoć Domu zdravlja i Opštini. Srbija je u Opštinu Drvar do sada uložila gotovo milion i po evra.

Respiratori, zaštitne maske, sredstva za dezinfekciju, zaštitna oprema. Samo je deo onoga što je danas u Drvar stiglo kao pomoć predsednika i Vlade Srbije. Iz Srbije je prva pomoć stigla i u vreme epidemije koronvirusa.

"Značaj medicinske opreme koju Srbija donira za naš dom zdravlja je izuzetan iz razloga što smo u epidemiju ušli potpuno nespremni, bez ikakve opreme i samo ja i zaposleni u Domu zdravlja znamo kakvu smo muku prošli, jer nismo mogli da nabavimo ni maske ni zaštitnu opremu", rekla je Dušica Runić, načelnica opštine Drvar. 

Zahvaljjući novcu iz Srbije počinje i rekonstrukcija Hitne pomoći u Drvaru.

"Prilikom posjete Aleksandra Vučića u januaru ove godine, mi smo njega upoznali sa situacijom u Domu zdravlja i tada se dogovorili da će biti pomoć u finansiranju, rekonstrukciji i sanaciji Službe hitne medicinske pomoći", navela je Jasna Tica, direktorka Doma zdravlja Drvar. 

"Srbija sada može da pomogne, ekonomski je jaka i u Drvaru sam kako bi isupnio obećanje srpskog predsjendika Aleksandra Vučića", kaže ministar finansija Sinša Mali.

Srbija je u opštinu Drvar do sada uložila gotovo milion i po evra. Otvorena je fabrika "Jumko" koja zapošljava 80 žena.

U Drvar je stigao i minibus koji će prevoziti učenike osnove škole, ali i decu koja idu na takmičenja i folklorna društva.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво