Читај ми!

Dado Topić: Beograd pamtim po lepim devojkama na vespama

Dado Topić, u ekskluzivnom intervjuu za našu emisiju, pred veliki koncert YU grupe u Beogradu, govorio je i o tome koliko je na njegov život, muzičko stvaralaštvo i pevanje uticao nedavno preminuli muzički genije Kornelije Bata Kovač od koga je, kako kaže, sve naučio, i da zato traje. Govori i po čemu pamti Beograd i dane kada je živeo u njemu.

Bili ste u Beogradu pre godinu i po i opet Vas zovu Vaše muzičke kolege, Kornelije Bata Kovač...

"On je čudo od genijalca, čudo od čoveka...", kaže Dado Topić.

On je razlog što ste 1968. i 69. godine živeli u Beogradu?

"Ja sam bio pevač Korni grupe, taj bend je bio fantastičan po tome što je radio jednu fjužn muziku, totalnu alternativu svemu. S druge strane Bata je bio u trci sa tadašnjim hit mejkerima, da on napravi hit. To je bilo jedno lepo vreme, Bata me naučio puno važnih stvari u životu...prvo me naučio radnoj disciplini, u Korni grupi se radilo svaki dan, ujutru od 9 do 4,5 popodne i to je bilo pod "mora se". Njegove organizacijske sposobnosti i aranžerske, sve je to nekako ostavilo duboki dojam na mene, na ono što bih ja kao muzičar hteo da postignem i ta saznanja sam ja koristio uvek u životu. Uvek sam rekao kad me neko pitao kako sam počeo, zašto sam počeo, ja kažem sve je to zahvaljujući Bati Kovaču. On je bio moj mentor, medijator, čovek koji me je sve naučio...".

Koje su Vam sve asocijacije na Beograd?

"Sećam se jedne scene kada sam bio u Knez Mihajlovoj i znam da je 300, 400 metara nizbrdo bila francuska ambasada, visile su francuske zastave...sećam se jedne scene, da je jedan moj drug kupio motor i povezao me tom ulicom i kraj nas su vozile vespe neke devojke, lepe sunčane naočari, plava kosa vijori na vetru, te scene se uvek sećam i to mi je ušlo u dušu i to mi je jedna crtica iz Beograda koju ću verovatno pamtiti zauvek...anđeli na motoru", smeje se Dado.

I danas je tako...

"Verujem, samo neki drugi momci uživaju...", kaže Dado.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво