Читај ми!

"Mesečeva sonata" nova zbirka poezije Miomirke Mire Saičić

Pesnikinja iz Berana Miomirka Mire Saičić, predstavila je publici u Udruženju književnika Srbije svoju novu zbirku poezije "Mesečeva sonata".

Pravi trijumf poezije je kad mlada pesnikinja pri predstavljanju svoje nove četvrte zbirke napuni salu, što se desilo na promociji "Mesečeve sonate" Miomirke Mire Saičić, rodom iz Berana, u Udruženju književnika Srbije.

Vredno pomena je da se stiče utisak da je na Mirinu promociju došla sva svojta iz Berana, iz Crne Gore, među kojima i glasovito ime srpske dijaspore, dugogodišnji dopisnik Večernjih novosti iz Vašingtona, Njujorka, Meksika, Južne Amerike, Bora Lalić, Mirin brat koji je takođe doputovao i svojim prisustvom uveličao predivno veče svoje sestre.

"U srcu ovog događaja koji me je dirnuo je moja sestra Mira što nas je ovako okupila i prijatno obradovala ovim događajem svojom zbirkom pesama. Prateći pomalo njen grad i njen život, nisam ni malo iznenađen. Mira potiče iz gimnazije koja je bila i ostala hram pisane i lepe reči", rekao jeBora Lalić.

"Što sam starija ta želja i težnja za zavičajem se sve više uvećava...generalno, gde god da se čovek rodi, učipi u se u njega gen vetra, zemljišta, sunca, ljudi i ti se lanci ne mogu tako lako prekinuti", kaže pesnikinja.

Hoće li Crna Gora biti provučena i kroz sledeće knjige?

"Pa ne bih ja razdvajala Crnu Goru i Srbiju, to je jedna familija, dva oka u glavi, jedan narod, jedno htenje, jedan Bog, jedna vera...ne mogu reći da jedne volim više od drugih, ne može srce tako da se deli, a moje je srce kao ruska stepa i u njemu ima mesta za sve", kaže Miomirka.

Ovo veče za nezaborav odlično je vodio Vidak Maslovarić, urednik Tribine u UKS, a sve je bilo začinjeno i oplemenjeno muzikom.

петак, 10. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара