Читај ми!

Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Gosti večerašnje emisije su sopran Nevena Đoković i direktor Međunarodnog takmičenja "Lazar Jovanović" Tadija Miletić. Repriza emisije u 02.03 i sutradan, u sredu, u 13.25.

Međunarodno takmičenje solo pevača "Lazar Jovanović" je značajna muzička i edukativna manifestacija i jedno od najznačajnijih operskih takmičenja u ovom delu Evrope! Takmičenje je namenjeno mladim umetnicima spremnim da započnu svoju profesionalnu karijeru i da pred autoritativnim međunarodnim žirijem odmere svoje znanje, umetničke kvalitete i prikažu svoj talenat.

Osnovano je 2003. godine u čast čuvenom jugoslovenskom tenoru Lazaru Jovanović. Svake godine takmičenje dočeka preko stotinu učesnika iz preko deset zemalja. Do sada, u žiriju takmičenja pojavljivala su se neka od najvećih imena domaće i svetske muzičke scene i pedagogije, a pobednici takmičenja su se tokom proteklih godina potvrdili kao vrsni muzičari, osvajajući svetske koncertne podijume i operske scene. O ovoj značajnoj manifestaciji, u emisiji će govoriti ovogodišnji laureat, sopran Nevena Đoković i direktor Međunarodnog takmičenja "Lazar Jovanović" Tadija Miletić.

Ambasadorka Republike Srbije u Londonu, Aleksandra Joksimović kaže da u Velikoj Britaniji radi značajan broj srpskih lekara i naučnika i da su neki od njih dali značajan doprinos borbi protiv Kovida. Iz Londona izveštava Aleksandar Žigić.

Takođe, u emisiji će biti reči i o Krosu RTS koji je održan u Berlinu, a gledaoci će imati priliku da vide izložbu grafičara Milana Đokića koja je nedavno prikazana u Budimpešti.

Urednici emisije Tanja Adamović i Nada Vukelić

Realizacija Maja Mandić

среда, 08. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара