Читај ми!

Naši proizvođači na sajmu hrane u Berlinu

Posle dvogodišnje pauze zbog korone, u Berlinu je ponovo održan svetski sajam sveže hrane pod nazivom Frut logistika. Razvojna agencija Srbije i Razvojna agencija Vojvodine na svojim štandovima predstavili su 20 kompanija iz Srbije.

"Jedna od naših glavnih aktivnosti jeste fokusiran da se podigne stepen prerade, da se da dodatna vrednost sirovini i da naši proizvođači imaju priliku da nastupaju i na stranim tržištima. Ono gde postoji velika šansa je, i što su kompanije počele da koriste, to je da razvijaju robne marke, odnosno da svoje proizvode pakuju u tuđe robne marke velikih super marketa i lanaca, što evropskih a i po svetu", kaže Sanda Emini, savetnica u Razvojnoj agenciji Vojvodine.

"Što se tiče izvoza za Rusku federaciju očekujemo da će ove godine biti manjih problema zbog trenutne situacije, pa je iz tog razloga dobro što smo se pojavili na ovom sajmu u Berlinu, da možemo da nađemo još partnera u Evropskoj Uniji. Poseta našem štandu je bila na zavidnom nivou, i dosta ljudi se interesuje, i iz EU čak i iz Rusije...veliko interesovanje je za voće i povrće. Sklopili smo neke vrlo ozbiljne poslove, i sad čekamo da nam jagodice sazreju pa da vidimo šta će biti od toga", kaže Vlado Šomoši, direktor voćarske zadruge "Bačka jagoda" Bač.

"Imamo dobre klimatske uslove i dobru zemlju, gde se mi nalazimo, kod Koceljeva, Zapadna Srbija...borovnica je budućnost i odlučili smo se za nju. S obzirom na kovid, sajamske aktivnosti su bile smanjene, imali smo jedno izlaganje na beogradskom sajmu i ovo je drugo pojavljivanje za dve godine, tako da nam je značajan ovaj sajam, a rezultate ćemo videti kada sajam prođe. Bilo je zanimljivih razgovora i dosta interesenata za naše proizvode, tako da se nadam da će biti uspešna sezona", kaže Maja Teofilović, menadžerka kompanije Beri4U Koceljeva.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи