Читај ми!

Jadran Malkovič: Dobitna kombinacija je kad inat pretvoriš u pozitivno

Tamara Drezgić nas upoznaje sa Jadranom Malkovičem, novim licem na srpskoj glumačkoj sceni. On je srpskog, nemačkog i ruskog porekla. Godinama igra u nemačkim i britanskim ostvarenjima, dok domaća publika, do sada, nije imala priliku da ga upozna. Prvu glavnu ulogu na srpskom jeziku ostvario je nedavno, a naša ekipa bila je na snimanju serije "Azbuka našeg života".

Španci ga zovu Hadran, Francuzi Žadron, Englezi Džedron, a Italijani Adriano. Njegovo ime je Jadran Malkovič i živi na relaciji Srbija, Nemačka, Velika Britanija. Rođen je srpsko-nemačkom braku, tečno govori oba jezika, ali se najlaše izražava na engleskom, jer poslednjih godina najviše vremena provodi u Londonu.

Jadrana Malkoviča smo upoznali na snimanju serije "Azbuka našeg života". Insert govori o sećanju glavnog junaka na devedesete godine, a atmosfera i scenografija su nas zaista i odvele u taj period.

Jelena Bajić Jočić Vam je poverila glavnu ulogu. Ne poznajete ovdašnju glumačku scenu i filmski svet, ovo je Vaša prva glavna uloga na srpskom jeziku. Kako ste se osećali?

"Osećao sam neverovatnu količinu obaveze...pričali smo već o tome koliko je meni bilo teško baš zbog toga što sam znao koliki rizik ona preuzima time što je meni poverila tu ulogu, jer me ona ne poznaje, niko me ne poznaje", kaže Jadran.

"Jeste veliki rizik, ali ja mislim da hrabrima pomaže sreća. Imala sam neku ideju kako taj čovek treba da izgleda, kakvu energiju treba da donese. Želela sam da ima nešto internacionalno u sebi, da bude jedno novo lice...jako sam zadovoljna, najpre jer je veliki profesionalac, odgovoran čovek koji shvata ovaj posao kako i treba, jer je disciplinovan, a kada dobijete tako veliku ulogu od 50 i više snimajućih dana, onda je disciplina jako važna stvar, a povrh svega ispostavilo se da je Jadran veoma dobar glumac", kaže Jelena Bajić Jočić.

"Nije samo Jelena ta koja je preuzela rizik, jeste na kraju, ali gledam sve ljude oko sebe koji su tu na snimanju i osećam svu odgovornost za sve te ljude sada", kaže Jadran.

Koju osobinu srpskog naroda nosite u sebi, a da Vam je pomogla u svetu?

"Ja mislim inat, ali ne inat u smislu da nešto nećete da uradite iz inata, nego inat u smislu ako neko kaže: ti ne možeš to, nećeš uspeti u tome...Za mene je divan primer za to Đoković, gde toliko negativnosti oko njega i napada oko svega...ja smatra da tu ima element inata, da preusmeri svu tu energiju i fokus sa tog negativnog na ono šta je za njega bitno, a to je da osvoji turnir...tu inat igra veliku ulogu, a on kao takav ima veliki kvalitet, kad se pretvori u pozitivno", iskren je Jadran Malkovič.

Jadran je igrao u serijama "Belo usijanje", "24", "Kobra", dokumentarnoj seriji "Uoči nesreće", filmovima "Pronaći vreme", "Ostinlend", "Na liniji vatre", "50 poljubaca", "Duh keslija".

Malkovič je igrao i glavnu mušku ulogu u mjuziklu "Telohranitelj", rađenom prema čuvenom filmu sa Vitni Hjuston i Kevinom Kostnerom.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи