Читај ми!

Vuk sa Vol strita

Muzičar Vuk Kandić ima neobičan životni put. Potiče iz muzičke porodice, sin je čuvenog harmonikaša Vladete Kandića-Bata Kande, a posle završenih muzičkih studija (smer inžinjer tona) u Americi, postaje bankar.

Vuk Kandić iz Beograda je u jednom trenutku živeo kao Vuk sa Vol strita iz istoimenog filma, iako je u srednjoj školi padao i iz engleskog i matematike.

Kako se desilo da ti koji potičeš iz muzičke porodice i imaš muzičko obrazovanje, odeš u Ameriku i postaneš broker?

"Ja sam 1991./92. diplomirao u Beogradu. Odlazim u Ameriku, na muzičku akademiju, iako sam hteo u Rusiju, ali sam se u poslednjem trenutku odlučio za Ameriku jer sam dobio stipendiju. Diplomirao sam 1996. u roku i krećem da se bavim produciranjem, postprodukcijom, miksovanjem u Pitsburgu, gde sam i završio fakultet. Posle godinu dana slučajno mi se ukazala prilika da u jednoj firmi radim na proviziji kao broker za prodavanje kredita za nekretnine. Na kraju se ispostavilo da sam se samo time bavio poslednjih 18 godina", kaže Vuk Kandić.

2006. godine si se vratio u Beograd, posao u Americi je propao, a mora se živeti...kako je to izgledalo?

"Teško, jer sam se u Amrici navikao na neki red, da se ispoštuje vreme i ostalo, međutim 2009. godine dobijam telefonski poziv od direktorke Muzičke škole "Davorin Jenko" koja je saznala da sam u Beogradu i molim me da predajem harmoniku. Ostao sam tamo 3 godine i stvarno sam uživao sa decom. Tamo sam upoznao moju sadašnju suprugu Danijelu, profesorku klavira, sa kojom imam dve prelepe devojčice", kaže Vuk.

Da li je tvoj otac, Bata Kanda, zadovoljan time šta si postigao u životu?

"Moj tata je gigant našeg folklora, ispred vremena u svakom smislu, po melodijama, aranžmanima, kompozicijama, divan otac od koga sam najviše naučio o muzici", kaže Vuk.

"Moj poštovani sin Vuk Kandić je moj najbolji učenik, mnogo sam ulagao u njega. Imao je veliki otpor u mladosti, nosio je moje prezime i mogu da kažem da je opravdao poverenje", kaže o sinu čuveni Bata Kanda.

Živiš u Srbiji, radiš u Americi dva posla i kao muzičar i kao bankar, komponuješ, produciraš...kako sve to izgleda?

"U današnje vreme preko interneta je sve moguće, nije bitno fizičko prisustvo. Sticajem okolnosti, pre 5 godina od mog prijatelja Đorđa Ćirjanića, književnika i pesnika, dobio sam molbu da njegove pesme pretvorim u muziku, tako je krenulo...Video sam da mogu to dobro da radim, desile su se neke fenomenalne pesme, sarađivao sam sa Dankom Stojiljković, Jasnom Đokić, Slavkom Banjcem...radio sam muziku za neke naše domaće serije...i tako...", kaže Vuk.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара