Srbija na vezi, RTS Svet, 18.55

Srbija na vezi sa celim svetom! Budite sa nama i večeras, jer vas očekuje puno zanimljivih priča. Repriza emisije u petak, 13. marta u 13 sati.

Gosti emisije biće istoričar Predrag Marković i prof. Petar Kočović koji će govoriti o našim mladim IT stručnjacima u Srbiji i svetu.

Muzikom i plesom predstaviće se i UV dens, jedan od učesnika Beovizije.

Višestruko nagrađivane i rado čitane knjige među decom i omladinom, njihovim izborom, jesu ostvarenja koje potpisuje Silvija Otašević koja svoju spisateljsku karijeru gradi u Americi pišući na ćirilici. „Prulkini musketari" i „Olimpijski san" knjige su koje su nagrađene Dositejevim perom i i nagradom Matice iseljenika, koja se dodeljuje piscima koji stvaraju za decu i mlade.

Kompozitor klasične muzike Milovan Filipović obeležava 45 godina rada, objavom ce-dea Srpska ratna trilogija. Teme su srpska istorija i bitke u prvom svetskom ratu, a izvođači su Simfonijski orkestar i hor RTS-a.

Spot "Bože čuvaj Srbiju" biće prikazan tokom emisije i u razgovoru. Portretom u okviru priloga, Milovana Filipovića, kao gosta, približićemo gledaocima.

Urednici Jelena Đorđević Popović i Dušan Žarković