Akvareli koji su osvojili svet

Posle svetskih iѕložbi i petnaest godina od odlaska u Ameriku, Marija Tanasković Papadopulos ponovo je bila pred beogradskom publikom. Sa akademije likovnih umetnosti u Beogradu izašla je kao vajar a danas njeni akvareli osvajaju ljubitelje umetnosti širom sveta. Njeni radovi bili su izloženi u Matici iseljenika i Srba u regionu.

Život je "živ" zahvaljujući umetnosti, san je poruka javi, kaže Marija. Svoju poruku svetu je poslala kroz umetnička dela pre petnaest godina, i stigla je, do pravih ljudi.

"To se desilo meni, ja sam bila u jednom trenutku 2004. godine praktična i odlučila sam da pokušam da napravim svoj veb sajt. Onda sam umetnička dela fotografisala i postavila tamo i vrlo brzo dobila odgovor, kritike koje su me odabrale posle tri, četiri godine kao umetnika koji ima muzejsku vrednost, to je za mene bio veliki uspeh", o svojim počecima za RTS priča Marija Tanasković Papadopulos.  

Marijin rad našao se u Muzeju savremene umetnosti u Las Vegasu posle čega za nju sve kreće uzlaznom putanjom.

"Interesantno je da ono čemu zaista težimo u životu, ono što sanjamo, nekako se desi. Dakle, pazite šta želite, može da se ispuni. Ja u stvari sanjam svoju sliku, ja je doživim negde pred buđenje, u nekom periodu između ona se pojavi u mojoj svesti i onda dobijem neodoljivu želju da je naslikam", kaže Marija.

Kao kulturni ambasodor umetnosti dobija internacionalnu nagradu Marko Polo koju je doživela kao priznanje kulturi zemlje iz koje je ponikla.

"Ja jako volim Srbiju, jako volim svoju zemlju, da li se to oseća, možda su me zato pozvali, ja ne znam ali važno je nositi uvek ime svoje zemlje sa sobom.", ponosno ističe Marija.

Bez mnogo reči, samo selekcijom svojih radova, iako vajar po obrazovanju, Marija je osvojila zaljubljenike u akvarele širom sveta i stigla do samog vrha međunarodne reputacije u kulturi i umetnosti sa imenom svoje zemlje u srcu u koju mašta da se jednog dana vrati.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">