Slava Kola srpskih sestara

Praznik Mala Gospojina je slava Kola srpskih sestara, koje ima veliku ulogu u programima organizovanim u parohijama Srpske pravoslavne crkve širom Severne Amerike. To je razlog što je proteklog vikenda veliki broj ljudi prisustvovao liturgijama koje su se organizovale povodom ovog praznika. Aleksandar Žigić je bio u Sabornom hramu u Čikagu.

Slava Kola srpskih sestara Mala Gospojina obeležena je na liturgiji u srpskom Sabornom hramu u Čikagu koji su služili sveštenici Darko Spasojević, Vasilije Vranić i Dobrivoje Milunović uz đakona Teodora Sokolovića.

Prisustvovao je veliki broj parohijana, da bi posle službe bili na slavskom ručku u društvenoj sali. Imali smo čast da je starešina hrama otac Darko Spasojević pozvao sve prisutne da dođu na godišnjicu emitovanja emisije Radio Avale i Srpske razglednice iz Amerike koju priprema naš reporter, a koja se emituje od 2010. godine na Satelitskom programu RTS-a.

Otac Dobrivoj ističe značaj rada Kola srpskih sestara.

„Slava Kola srpskih sestara je veliki praznik zato što je Kolo jedna od najvažnijih organizacija, koja je učestvovala u osnivanju svake naše parohije u Americi iKanadi, tako da je prirodno da na ovaj dan i ovim povodom u hram dođe veliki broj ljudi", protojerej Dobrivoje Milunović, sveštenik u Sabornom hramu u Čikagu.

Otac Darko naglašava značaj rada Kola srpskih sestara koje su uvek tu kada je potrebna pomoć.

„Da, veoma smo zadovoljni, naše Kolo je pretprošle godine proslavilo stogodišnjicu postojanja. Već su 100 godina u Čikagu i pri našem Sabornom hramu pomažu našu zajednicu, onima kojima je potrebna pomoć. Učestvovale su puno puta u akcijama prikupljanja i slanja pomoći deci, siročadima", protojerej Darko Spasojević, starešina Sabornog hrama u Čikagu.

Naš reporter najavljuje i Kotlićijadu 8. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво