Srbija na vezi

U susret 60. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu ugostićemo književnike iz rasejanja, Violetu Aleksić iz Švajcarske, Danicu Miletić iz Austrije i Silviju Otašević iz Sjedinjenih Američkih Država. "Srbija na vezi", večeras, na Satelitskom programu u 18.55, repriza u petak, 23. oktobra u 11.30.

Od 25.oktobra do 1. novembra održava se 60. Međunarodni sajm knjiga u Beogradu. Biće to prilika da se okupe i srpski pisci iz rasejanja. U susret predstojećem Sajmu knjiga ugostićemo Violetu Aleksić iz Švajcarske, Danicu Miletić iz Austrije i Silviju Otašević iz Sjedinjenih Američkih Država.

U Kanadi u Torontu aktivno je nikoliko sportskih klubova koji okupljaju uglavnom decu srpskog porekla. Najpopularniji su fudbalski, a u poslednje vreme sve uspešniji su i košarkaški i odbojkaški klubovi. O aktivnostima sportske srpske dijaspore, iz Toronta izveštava Branka Dikanović Trbojević.

U gradskom pozorištu u Helsinborgu organizovan je festival na kome su učestvovala pozorišta ovog grada. Predstavila se i jedina srpska trupa Pozorište sutra koje radi u ovom gradu. Ovo je jedino srpsko pozorište u Švedskoj koje izvodi predstave na srpskom jeziku.

Narodna književnost i njen osoben glas, u 21. veku dobili su sasvim novu dimenziju. Poznati i nagrađivani pisac Dragan Lakićević godinama je skupljao građu i sastavljao knjigu Srpski Homer. Portreti dvadeset i pet narodnih pevača i guslara obrađeni su jednostavno i efektno.

Posetićemo i selo Parage nedaleko od Bačke Palanke gde ćete imati priliku da upoznate jednog interesnatnog čoveka, inače pintera. On i danas sa radošću priča o tradiciji, a proizvodi kace i sepete.

Srbija na vezi, večeras, na Satelitskom programu u 18.55, repriza u petak, 23. oktobra u 11.30. 

Urednik emisije Boban Kovačević

Reditelj Ernestina Gligorijević

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи