Читај ми!

Sve za našu decu

U najvećem gradu Ohaja Klivlendu, u kome živi velika i dobro organizovana srpska zajednica, počeo je još jedan projekat koji ima za cilj da, pored folklornih i pevačkih društava, te drugih sportova, okupi srpsku decu uzrasta od 7 do 16 godina.

Profesionalni teniski treneri Dragan Nešić i Bojana Šoljaga, u saradnji sa lokalnim srpskim crkvama iz Klivlenda i Akrona, pokrenuli su ovu ovu inicijativu, nudeći svoje stručno znanje i vreme, kako bi zainteresovana i talentovana srpska deca u širem regionu severoistočnog Ohaja imala mogućnost da uče da igraju tenis.

Treninzi na otvorenom se održavaju na lepo uređenim terenima crkve Svetog Save a otvoreni su za decu iz svih crkava i srpskih zajednica Klivlenda, Akrona i drugih obližnjih gradova u kojima postoje srpske zajednice. Dragan i Bojana tako daju svoj veliki doprinos jačanju uzajamne solidarnosti i veza među Srbima, istovremeno dajući, u najlepšem sportskom ambijentu, mogućnost deci da se druže i kroz sport jačaju u svakom smislu.

Jedan od ciljeva ove ideje je da se, kroz saradnju sa lokalnim crkvama i lokalnim američkim centrom za tenis, treninzi odvijaju tokom cele godine i da tenis bude deo ukupnog sprotsko-kulturnog života srpske zajednice u Ohaju ali i da promoviše srpsku kulturu i sport u Americi i svetu.

Ova inicijativa potvrđuje još jednom da među Srbima u dijaspori još postoji snažan duh povezanosti, solidarnosti i želje za održanje identiteta, kulture, jezika i da je i tenis kao sport znak prepoznavanja Srba u svetu zahvaljujući našim vrednim i dobronamerni ljudima kao što su Dragan i Bojana, ali i onima koji su tenis učinili da bude najbolji srpski brend u svetu, misleći na Novaka Đokovića, Anu Ivanović, Jelenu Janković i druge.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи